Με βιομάζα, φυσικό αέριο ή σκουπίδια η τηλεθέρμανση Κοζάνης μετά το 2023

1 Min Read

Ειδική αναφορά στο θέμα των τηλεθερμάνσεων έκανε ο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης, στην παρουσίαση του σχεδίου της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα σημειώσε πως “σε σχέση με την κάλυψη των περιοχών που σήμερα θερμαίνονται με τηλεθέρμανση από τους σταθμούς της ΔΕΗ ο κύριος Στάσσης τόνισε ότι δεν θα υπάρξει πολίτης που θα παγώσει το σπίτι του λόγω των αλλαγών που επιλέγει να κάνει η ΔΕΗ. Είπε συγκεκριμένα, ότι στο Αμύνταιο δεν θα κλείσει η μονάδα πριν να λειτουργήσει η νέα τηλεθέρμανση, στη Πτολεμαΐδα θα καλυφθεί από την νέα μονάδα Πτολεμαΐδα 5, στη Κοζάνη θα αναζητηθεί λύση πιθανόν με μονάδα τηλεθέρμανσης που θα καίει βιομάζα, φυσικό αέριο ή σκουπίδια και για την Μεγαλόπολη ότι η τηλεθέρμανση θα συνδυαστεί με την μονάδα φυσικού αερίου.

- Advertisement -

Η εταιρεία θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές για την εξεύρεση των πλέον κατάλληλων εναλλακτικών λύσεων για την τηλεθέρμανση και θα υποστηρίξει το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη στήριξη των τοπικών οικονομιών. Δεδομένου ότι η ΔΕΗ εξακολουθεί να κατέχει σημαντικά πάγια στις περιφέρειες, σκοπεύει να αναπτύξει εκεί δραστηριότητες με σημαντική προστιθέμενη αξία τόσο για την επιχείρηση όσο και για τις τοπικές οικονομίες”.

Μοιραστείτε την είδηση