Με βροχές, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες έρχεται ο «Διομήδης»

2 Min Read

Έντονα καιρικά φαινόμενα φέρνει από το βράδυ της Δευτέρας η κακοκαιρία «Διομήδης». Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο ενημερώνοντας για το καιρικό σύστημα που θα χτυπήσει τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 11 Ιανουαρίου θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ από την

Ο προγνώστης καιρού Γιώργος Βασιλειάδης

Τετάρτη αναμένεται να σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. «Δεν είναι μια κακοκαιρία η οποία θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα» είπε μιλώντας στον «Χ» ο προγνώστης καιρού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι και την Τρίτη το απόγευμα αναμένονται βροχές για την πόλη της Κοζάνης, ενώ αμέσως μετά μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης αναμένεται χιονόπτωση η οποία δεν θα κρατήσει πολύ καθώς μέχρι το ξημέρωμα της τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και ο καιρός θα ανοίξει, κρατώντας όμως το θερμόμετρο πολύ χαμηλά. «Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα επικρατήσει παγετός, ειδικά στα πεδινά όπου η θερμοκρασία μπορεί να πέσει μέχρι και 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία μπορεί να μην ανέβει πάνω από το μηδέν.  Βελτίωση του καιρού και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται  την Παρασκευή» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν στη Φλώρινα με ποσότητα χιονιού πάνω από 20-25 πόντους και τη θερμοκρασία θα φτάνει και τους 15 με 17 βαθμούς κάτω από το μηδέν το πρωί της Πέμπτης. Στην υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν μόνο βροχές και ίσως λίγο χιόνι στην Καστοριά και την Πτολεμαϊδα αλλά το κρύο θα είναι έντονο παντού.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση