Με «υβριδικά» μαθήματα ξεκίνησαν τα φροντιστήρια για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου- Ιδιαίτερη η φετινή χρονιά για τους υποψήφιους λόγω πανδημίας και νέου τρόπου εισαγωγής στην τριτοβαθμια

3 Min Read

Με υποχρεωτικά σελ τεστ σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό με υβριδικά μαθήματα (συνδυασμός δια ζώσης μαθημάτων με τηλεκπαίδευση) και μόνο για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, άνοιξαν από την Δευτέρα τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Οι φροντιστηριούχοι καλούνται να τρέξουν «κατοστάρι» για να καλύψουν χαμένο έδαφος εν όψει πανελλαδικών εξετάσεων και να προσπαθήσουν να εξοικειώσουν τους μαθητές με την διαγωνιστική διαδικασία, αφού τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας απέχουν υποχρεωτικά από τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

«Τα τμήματά είναι μεικτά αφού κάποια παιδιά επιθυμούν δια ζώσης μαθήματα και κάποια άλλα μέσω διαδικτύου. Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων φρόντισαν να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα μέσα εδώ και ένα χρόνο, προκειμένου να ανταποκριθούν στις συνεχώς απαιτούμενες τεχνολογικές ανάγκες που διαμόρφωσε ο κορωνοϊός» λέει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Μιχαηλίδης. Ο ίδιος συμπληρώνει πως τα φροντιστήρια δεν δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν στο νέο αυτό μοντέλο υβριδικού μαθήματος, αφού οι εκπαιδευτικοί είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Ανησυχούν οι υποψήφιοι

Την έντονη ανησυχία που προκαλεί ο κορωνοϊός και την τάση που διαμορφώνεται να βρεθούν σε ένα περιβάλλον «φούσκα» οι υποψήφιοι των πανελλαδικών, περιγράφει ο κ. Μιχαηλίδης: όλο και περισσότεροι μαθητές της Γ΄ Λυκείου μας ενημερώνουν πως δεκαπέντε μέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, θα μπουν εθελοντικά σε «καραντίνα» ή σε ένα προστατευμένο περιβάλλον «φούσκα» προκειμένου να μην ρισκάρουν την συμμετοχή του στην διαγωνιστική διαδικασία. Ο φόβος της μόλυνσης με κορωνοϊό έστω και ήπιας μορφής, λίγες μέρες πριν τις πανελλαδικές σοκάρει και αγχώνει τους μαθητές οι οποίοι έχουν να γράψουν ακόμη και το παραδοσιακό διαγώνισμα περίπου δυο χρόνια».

Χωρίς δωρεάν σελφ τεστ οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μην δικαιούνται ορισμένοι εκπαιδευτικοί φροντιστηρίων δωρεάν σελφ τεστ. «Προσωπικά πήγα στο φαρμακείο να παραλάβω το δωρεάν σελφ τεστ και δεν το δικαιούμαι ως καθηγητής φυσικής λόγω του ότι είμαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου. Ανάλογα φαινόμενα έχουν καταγγελθεί και από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων οι οποίοι δεν είναι ιδιοκτήτες. Τα ΑΜΚΑ τους δεν είναι καταχωρημένα σε αυτά που δικαιούνται τις παροχές των εκπαιδευιτκών, μιλάμε για έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό των εκπαιδευτικών σε αυτούς που δουλεύουν στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα» τονίζει ο κ. Μιχαηλίδης.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση