Μέχρι τέλος του έτους έτοιμη η Πανεπιστημιούπολη

2 Min Read
Μέχρι τέλος του έτους έτοιμη η Πανεπιστημιούπολη
Επιθεώρηση στο έργο της νέας Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη έκανε υπηρεσιακό κλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, που εντάχθηκε με χρηματοδότηση 20 εκ. ευρώ.
 Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πασχάλης Οικονομίδης το έργο υπογράφηκε  τον Αύγουστο του 2016, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τα τρία έτη, όμως τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο υπέδαφος με την παρουσία εγκοίλων, προκάλεσαν αναπόφευκτη καθυστέρηση στις εργασίες.
Παράλληλα, προέκυψε και νέα καθυστέρηση από την πανδημία covid-19, με τα παρατεταμένα και διαδοχικά lockdown στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα στην Κοζάνη.
“Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν από την ύπαρξη εγκοίλων κάτω από τη στάθμη θεμελίωσης των κτιρίων της Πανεπιστημιούπολης στη ΖΕΠ Κοζάνης, πλέον οι εργασίες για την ανέγερση των κτιρίων της Πανεπιστημιούπολης μπαίνουν στην τελική φάση και η πρόβλεψη είναι να παραδοθεί μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς” ανέφερε ο κ. Οικονομίδης.
Το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, ως πιστοποιημένου φορέα, για λογαριασμό του Πανεπιστημίου, που είναι ο “κύριος του έργου”, στον οποίο θα παραδοθεί για χρήση μετά το πέρας της κατασκευαστικής φάσης.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του κτιρίου Διοίκησης και του συγκροτήματος κτιρίων εκπαίδευσης. Το κτίριο διοίκησης αναπτύσσεται σε πέντε επίπεδα πάνω από το έδαφος και ένα επίπεδο υπογείου. Το κτιριακό συγκρότημα εκπαίδευσης αποτελείται από τρία κτίρια, τα οποία περιλαμβάνουν γραφεία, χώρους εκπαίδευσης (αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσες εργαστηρίων), αμφιθέατρα, υπόγειους χώρους στάθμευσης, και χώρους Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Το συνολικό μεικτό εμβαδόν των κτιρίων είναι 16.572,43 μ2, ενώ των υπογείων 7.151,13m2.
“Ως Γενικός Διευθυντής και των Υποδομών, θέλω να τονίσω, ότι αξίζουν συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και ειδικά το Τμήμα Υποδομών, που αν και υποστελεχωμένο, υλοποιεί έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων” κατέληξε ο κ. Οικονομίδης.
Μοιραστείτε την είδηση