Μεγάλη η ανησυχία του εμπορικού κόσμου για την επόμενη μέρα – Σ. Δραγατσίκας: Θέλουμε και θα καταφέρουμε να μείνουμε όρθιοι

2 Min Read

Μια περίοδος, αυτή του Πάσχα, που άλλοτε αναμενόταν για να δώσει “ανάσα” στα εμπορικά καταστήματα, πέρασε με τα καταστήματα κλειστά. Τα εμπορικά είναι κλειστά για πάνω από ένα μήνα τώρα και η αγωνία των εμπόρων όσο περνούν ημέρες αυξάνεται.
“Η αγορά έπαιρνε μια ανάσα αυτές τις ημέρες. Φέτος συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η ανησυχία μας είναι πολύ μεγάλη για την επόμενη μέρα” αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σάκης Δραγατσίκας.
Ο κ. Δραγατσίκας επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και προσθέτει ότι “εμείς κάναμε προτάσεις για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, των φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και την τόνωση της ρευστότητας. Αν δεν συμβεί αυτό, πολλές επιχειρήσεις δεν θα ξανανοίξουν”.
Το άλλο ζητούμενο που θέτουν οι έμποροι είναι με ποιες προϋποθέσεις θα γίνει η σταδιακή επάνοδος. “Είμαστε πάνω από ένα μήνα κλειστά και δεν ξέρουμε πια πως θα αντιμετωπίσουμε τις βασικές μας ανάγκες” λέει ο κ. Δραγατσίκας που προβλέπει ότι η ύφεση δεν θα είναι τριμήνου ή εξαμήνου, καθώς “πολλά από τα προβλήματα θα μετακυληθούν στο 2021 και θα είναι δύσκολο για τους επαγγελματίες να σηκώσουν κεφάλι”.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου διατηρεί την αισιοδοξία του και στέλνει το μήνυμα ότι “θέλουμε και θα καταφέρουμε να μείνουμε όρθιοι”, ενώ καλεί τους πολίτες μετά την άνοιγμα των καταστημάτων να στηρίξουν την τοπική αγορά.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση