Μεγάλη η απεργιακή συγκέντρωση για τα Τέμπη στην Κοζάνη

3 Min Read

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων, μαθητές, φοιτητές, εργατικά σωματεία και συνδικάτα αλλά και απλοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, αποφασισμένοι να μην αφήσουν το δυστύχημα στα Τέμπη να ξεχαστεί και ζητώντας να μην συγκαλυφθεί τίποτα και να διερευνηθούν τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν εκεί.

Για «προδιαγεγραμμένο» έγκλημα μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Γιώργος Γκούμας, τονίζοντας πως το τραγικό αυτό γεγονός ανέδειξε δύο κόσμους, έναν που στηρίζεται στη λογική κόστους-οφέλους και βάζει τα κέρδη του πάνω από τις ανθρώπινες ζωές, κι έναν δεύτερο που αναδείχθηκε μέσα από τα συντρίμμια του τρένου. «Αυτός είναι ο κόσμος της ελπίδας και των νέων που πλημμύρισαν τις τελευταίες ημέρες τους δρόμους, γεμάτος οργή και θυμό ενάντια στην πολιτική και τους υπεύθυνους της τραγωδίας των Τεμπών. Με αυτόν τον κόσμο ενώνουμε τη φωνή μας, γινόμαστε μια γροθιά και υποσχόμαστε πως δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας τόνισε πως θα δοθεί μάχη για ασφαλή και σύγχρονα μέσα μαζικής μεταφοράς και μέτρα ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Γιώργος Γκούμας – Πρόεδρος σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Κοζάνης

«Βολές» κατά των κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, έριξε ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Νίκος Μενύχτας, αναφέροντας πως όλοι έχουν ευθύνη και έχουν «συνυπογράψει γι’ αυτό το έγκλημα». «Είναι γελασμένος όμως, όποιος νομίζει ότι θα καταφέρει να ξεφύγει από την οργή μας. Οι ευθύνες που έχουν όλοι τους δεν κρύβονται. Αυτή η οργή, μαζί με την αγανάκτηση και το “Ως Εδώ” που λέμε οι φοιτητές παίρνει σάρκα και οστά μέσα στα τμήματα μας. Οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε σήμερα εδώ, για να κάνουμε την οργή μας δύναμη και ελπίδα για το μέλλον» είπε ο εκπρόσωπος των φοιτητών.

Νίκος Μενύχτας – Πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου των Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Κοζάνης με τελικό προορισμό τον σταθμό του Ο.Σ.Ε.

Θένια Βασιλειάδου –xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση