Μεγάλη η παρουσία του κόσμου στην 4η συνάντηση Φιλαρμονικών

1 Min Read

Πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση Φιλαρμονικών την Κυριακή το πρωί στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης. Οι φιλαρμονικές που συμμετείχαν ήταν η Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας», η Φιλαρμονική Δήμου Καλαβρύτων και η Φιλαρμονική Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα». 

Το φιλόμουσο κοινό της Κοζάνης τίμησε με την παρουσία του την πρωτοβουλία του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης για τη συνάντηση των φιλαρμονικών. Ο Πρόεδρος του Ο.Α.Π.Ν. Ζήσης Μάρας ανέφερε πως η εκδήλωση πήγε πολύ καλά, υπήρχε πλούσιο ρεπερτόριο και πως μετά την αποχή και τους περιορισμούς των τελευταίων ετών λόγω της πανδημίας, οι φιλαρμονικές των Καλαβρύτων και της Κέρκυρας χάρηκαν που συμμετείχαν σε μια τέτοια εκδήλωση κάνοντας και ένα ταξίδι με αφορμή τη μουσική. 

Στην εκδήλωση ακούστηκαν κομμάτια όπως το Dies Irae- Verdi Requiem, Espanola-Victor Lopez, Pleguria Taurina-Rafael Mendez, Hallelujah by Leonard Cohen, Libertango Astor Piazzola, The Longest Day, Jesus of Nazaret και Spartacus George Babarakos. 

Οι τρείς φιλαρμονικές μαζί με τον σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Γρεβενών «Ορφέας», συμμετείχαν το ίδιο βράδυ στην λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας η οποία ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Θένια Βασιλειάδου –  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση