Μεγάλη η συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

2 Min Read

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για θέματα υγείας και πρόληψης ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοεμβρίου στο Κοβεντάρειο, ημερίδα με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Ένας πολύ μεγάλος αριθμός γιατρών της Κοζάνης, γυναικολόγων και κυτταρολόγων συμμετείχε στην εκδήλωση, για να δοθούν απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση συμμετείχαν οι γυναικολόγοι της πόλης Ηλίας Καρτσίνης, Γιάννης Διαμαντόπουλος, Θανάσης Σιώζος, Θανάσης Παλιούρας και οι κυτταρολόγοι Στέλιος Μιχούλας και Γιάννης Χατζημπούγιας.
«Το σημερινό θέμα, το οποίο θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι το κομμάτι της πρόληψης από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, έναν καρκίνο τον οποίο μπορούμε να τον προλάβουμε και να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρης Τσεβεκίδης και πρόσθεσε ότι σήμερα υπάρχουν νέες τεχνικής ανίχνευσης και διάγνωσης, καθώς και καινούρια φάρμακα-εμβόλια, τα οποία προφυλάσσουν από την εμφάνιση της δύσκολης αυτής ασθένειας.
Το πότε θα πρέπει να γίνεται ένα παπ-τεστ, το θέμα του εμβολιασμού κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ο ιός HPV είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο γυναικολόγος-μαιευτήρας Λευτέρης Τσαρίδης που τόνισε ότι ανάλογες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Η συγκεκριμένη δράση έγινε με τη σύμπραξη του Συλλόγου Γυναικών, του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και του Συλλόγου Καρκινοπαθών. Υποστήριξη προσέφεραν ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Μοιραστείτε την είδηση