Μεγάλη πίεση δέχεται το Μαμάτσειο νοσοκομείο

3 Min Read

Με σταθερή έλλειψη προσωπικού και πλήρη τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργεί το Μαμάτσειο όλες αυτές τις ημέρες.

Χθες και παρά το γεγονός ότι σε όλη τη χώρα τα κρούσματα ήταν μειωμένα, στην ΠΕ Κοζάνης ήταν και πάλι στα ύψη, φτάνοντας τα 568.

Όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι του νοσοκομείου δίνουν καθημερινά τη μάχη για να «κρατήσουν όρθιο» το σύστημα, όπως τονίζουν, όμως, απαιτείται και από την πλευρά των πολιτών να βοηθήσουν μέσω του εμβολιασμού.

Από χθες επαναλειτουργεί πλήρως και το Εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου.

Μιλώντας στο «Χ» ο Αναστάσιος Σιδηράς, γιατρός και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα υγείας του Δήμου Κοζάνης είπε πως το υπάρχον προσωπικό έχει φτάσει στα όρια του, αλλά παρόλα αυτά μπορεί και αντεπεξέρχεται στις αντιξοότητες, όπως άλλωστε το έχει αποδείξει και στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, χάρη στην τιτάνια προσπάθεια της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής Ευθαλίας Ράνδου και της διευθύντριας του Πνευμονολογικού της Σωτηρίας Λαπαρίδου μαζί με όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

Το νοσοκομείο δέχεται μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας και ειδικά αυτή την περίοδο που είναι σε έξαρση το στέλεχος Όμικρον.

Ο κ. Σιδηράς εκτιμά πως τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες θα είναι σίγουρα δυσκολότερα, καθώς την περίοδο των εορτών οι συναναστροφές δεν περιορίστηκαν και ο κόσμος ήρθε σε επαφή με πολλά άτομα, τα οποία ήταν θετικά. Μάλιστα, δεν θεωρεί πως έχουμε φτάσει ακόμα στο «πικ» των ημερήσιων κρουσμάτων ημερησίως.

Ο ίδιος τονίζει πως είτε είμαστε εμβολιασμένοι, είτε είμαστε ανεμβολίαστοι πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής. «Μπορεί να νοσούν πολλοί άνθρωποι και το ποσοστό που θα χρειαστεί ιατρική βοήθεια να είναι μικρό, αλλά το συμπέρασμα το οποίο βγαίνει είναι ότι δεν υπάρχει σπίτι στο οποίο δεν υπάρχει κρούσμα» μας είπε ο κ. Σιδηράς. Παρόλα αυτά αισιοδοξεί πως αν εμβολιαστεί μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας η κατάσταση θα καλυτερέψει.

Τέλος, δηλώνει επιφυλακτικός για το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων και επιμένει πως εκεί υπάρχει μεγάλη διασπορά. 

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση