Μεγάλο ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του Σταθμού

2 Min Read

Τα έξι καλύτερα αρχιτεκτονικά σχέδια για την ανάπλαση της περιοχής του ΟΣΕ Κοζάνης βραβεύτηκαν από τον Δήμο Koζάνης σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη νέα βιβλιοθήκη. Στα τρία πρώτα απονεμήθηκαν βραβεία και σε άλλα τρία τιμητικοί έπαινοι.

Η περιοχή του ΟΣΕ Κοζάνης που παραχωρήθηκε στον Δήμο για 99 χρόνια αναμένεται να μετατραπεί τα επόμενα χρόνια σε ένα μεγάλο βιοκλιματικό πάρκο.

- Advertisement -

Aξίζει να τονίσουμε πως στο επόμενο χρονικό διάστημα η αρχιτεκτονική πρόταση θα πρέπει να εξειδικευτεί με μελέτη εφαρμογής ώστε το έργο να φτάσει στο σημείο της δημοπράτησης.

Η ανάπλαση του χώρου του ΟΣΕ, αποτελεί τμήμα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης.

Το ΒΑΑ έχει περιοχή παρέμβασης συνολικής έκτασης 450.000 τ.μ. και  εκτείνεται στο εμπορικό και διοικητικό κέντρο της πόλης της Κοζάνης και την περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και περικλείεται από τις πλατείες Νίκης (κεντρική) και 28ης Οκτωβρίου και τις οδούς Τσιμινάκη – Ολύμπου – Θεσσαλονίκης – Τριών Δένδρων – Κασομούλη – Γερμανού Καραβαγγέλη – 3ης Σεπτεμβρίου – Μακρυγιάννη – Εμ.Μπενάκη – Κακριδή Ι. – Πρωταγόρα – Καρέλη Ζ. – Κρόκου – Α. Φακίνου – Κυκλάδων – Αριστοτέλους – 11ης Οκτωβρίου – Βενιζέλου – Αρχελάου – Ολύμπου – Ερμού – Βενιζέλου – Πλατεία 28ης Οκτωβρίου.

Μοιραστείτε την είδηση