Μεγάλο το ενδιαφέρον για το «Summers Abroad», το θερινό σχολείο στο Σάουθαμπτον της Μ. Βρετανίας που συνδυάζει μάθηση, δραστηριότητες και διασκέδαση

2 Min Read

Του Σωκράτη Μουτίδη
[email protected]

Μια γεύση από την πόλη της ναυτοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου, το Σαουθάμπτον, όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο Σόλεντ, πήραν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.
Ο συνιδιοκτήτης του «Summers Abroad» Νίκος Ραχωβίτης, ενημέρωσε το κοινό για το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται εδώ και μια δεκαετία και είναι από τα πιο διαδεδομένα στην Ευρώπη.
Πρόκειται για μια δράση κατά την οποία τα παιδιά και οι συνοδοί τους απολαμβάνουν ένα χορταστικό πρόγραμμα στις φουτουριστικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, έχοντας καθημερινή τριβή με την αγγλική γλώσσα.
Το «Summers Abroad» είναι ένα θερινό σχολείο που επιδιώκει την εκπαίδευση των παιδιών στην αγγλική γλώσσα μέσα από μαθήματα, αλλά και διάφορες δραστηριότητες κατά την διάρκεια της διαμονής τους στην πόλη με συνοδούς και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Το «Summers Abroad» είναι ένα μοναδικό αλληλεπιδραστικό πρόγραμμα σε ανταγωνιστική τιμή, που περιλαμβάνει μοναδικές εκδρομές στο γειτονικό Λονδίνο και άλλα μέρη ενδιαφέροντος, επισκέψεις σε μουσεία και μαθήματα στο φουτουριστικό κτίριο «Spark».
«Είναι ένα σχολείο που παρακολουθούν μαθητές από όλο τον κόσμο και για μια περίοδο που μπορεί να κυμαίνεται από κάποιες μέρες έως κι ένα μήνα. Η λογική του προγράμματος είναι ότι το παιδί βελτιώνει την γνώση στην γλώσσα την ίδια ώρα που βρίσκεται με παιδιά από όλο τον κόσμο, κατακτώντας επιπλέον δεξιότητες, όπως η ομαδική εργασία, αλλά και υψηλού επιπέδου πολιτισμικές εμπειρίες» αναφέρει ο κ. Ραχωβίτης.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση