Μεγάλο το ενδιαφέρον για τον επαγγελματικό προσανατολισμό στην ημερίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας

1 Min Read

Mε έξι ημερίδες στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας απαντά στις ανάγκες ενημέρωσης που αφορούν στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα με τίτλο «Μάθηση και επάγγελμα – τα στάδια μίας στοχευμένης επιλογής» στην γεμάτη αίθουσα «Φίλιππος» στην Κοζάνη.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ηλία Μιχαηλίδη στόχος των εκδηλώσεων είναι να δοθούν ουσιαστικές πληροφορίες και κατευθύνσεις στα θέματα του επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ η παρουσία του κόσμου έδειξε το ενδιαφέρον και την ανάγκη ενημέρωσης που υπάρχει.

Από την πλευρά της εισηγήτρια της εκδήλωσης, συμβουλευτική ψυχολόγος Εύα Φουντουλάκη, αναφέρθηκε στη σημασία του να ταιριάζει ο μαθησιακός τύπος και οι δεξιότητες του κάθε μαθητή στο επάγγελμα το οποίο τελικά επιλέγει. Σύμφωνα με την κ. Φουντουλάκη η ανάλυση της προσωπικότητας του μαθητή είναι πολύ σημαντική για την τελική επιλογή της επαγγελματικής του κατεύθυνσης, αλλά και του τρόπου με τον οποίο «μαθαίνει πώς να μαθαίνει».

Οι φωτό είναι από το fb του προέδρου του Συλλόγου Ηλία Μιχαηλίδη.

Μοιραστείτε την είδηση