Μεγάλο το ενδιαφέρον και στην Κοζάνη για τον μεγάλο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών

2 Min Read

«Τρέχει» η προκήρυξη-πρόσκληση για το διαγωνισμό όλων των ειδικοτήτων για τον διορισμό τους στο δημόσιο. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο asep.gr, ενώ στις διευθύνσεις εκπαίδευσης υποβάλλονται τα δικαιολογητικά. Αφού γίνει ο σχετικός έλεγχος, θα ανακοινωθούν οι πίνακες και θα γίνουν ενστάσεις. Ο διαγωνισμός αφορά στην πρόσληψη 5.250 εκπαιδευτικών και αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον εδώ και αρκετό καιρό.
«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» λέει ο προιστάμενος της πρωτοβάθμιας Γιάννης Γκαμπούρας και συμπληρώνει πως « προσέρχονται στην υπηρεσία αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και υποβάλλουν τα σχετικά έγγραφα».
Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνται και η φάση του διορισμού των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών.
«Στην ειδική αγωγή διορισμοί έχουν να γίνουν από το 2008. Αρκεί να σημειωθεί ότι στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης απασχολούνται 225 αναπληρωτές. Και μόνο ο αριθμός δείχνει τις ανάγκες. Κατα κανόνα οι κεπαιδευτικοί αυτοί καλύπτουν τμήματα ένταξης, ειδικά σχολεία και παράλληλη στήριξη» ανάφερει ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Όσο για το τι πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι, ο κ. Γκαμπούρας τους συμβουλεύει να υποβάλουν αίτηση διορισμού, γιατί οι πίνακες που θα προκύψουν θα είναι πίνακες από τους οποίους θα γίνουν προσλήψεις την επόμενη τριετία.
Ειδική μνεία κάνει και στο θέμα που είχε ταλαιπωρήσει στην προηγούμενη προκήρυξη και ήταν το μικρό παράβολο της τάξης των 3 ευρώ που θα πρέπει να πληρωθεί, προκειμένου να είναι έγκυρη η αίτηση.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση