Συλλαλητήριο στην Βουλή για το νομοσχέδιο και θερμή υποδοχή Τσίπρα στην Τρίπολη αποφάσισε το Συντονιστικό Όργανο ενάντια τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ

2 Min Read

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενόψει της κατάθεσης της ψήφισης του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων. Αυτό μεταξύ άλλων αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Ενιαίου Συντονιστικού Οργάννου που συνεδρίασε την Τετάρτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης, κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος επανέλαβε την δέσμευσή του για παραίτηση του περιφερειακού συμβουλίου σε περίπτωση πώλησης λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, οι δήμαρχοι Μεγαλόπολης Διονύσιος Παπαδόπουλος, Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ κ.κ. Φωτόπουλος και Καραλευθέρης, εκπρόσωποι φορέων και δημότες της Μεγαλόπολης. Από τη Δυτική Μακεδονία παραβρέθηκαν ακόμη οι αντιπεριφερειάρχες Στέφανος Μπύρος και Κώστας Γέρου, ο πρόεδρος του Π.Σ. Φώτης Κεχαγιάς, ο εκτελεστικός σύμβουλος της Περιφέρειας Παντελής Αργυριάδης.

- Advertisement -

Μετά την πεντάωρη-περίπου-ανοιχτή συνάντηση και αφού εξετάστηκαν όλα τα θέματα, αποφασίστηκαν τα εξής:

Α. Κλιμάκωση έκφρασης σε δύο (2) επίπεδα

1ο Επίπεδο: Αποτροπή σχεδιασμού πώλησης λιγνιτικών μονάδων 3 και 4 Μεγαλόπολης, μονάδας 1 στη Μελίτη και άδειας κατασκευής μονάδας «Μελίτη 2», στη Φλώρινα, μαζί με τα Ορυχεία.

  • Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, με την ψήφιση του σχεδίου νόμου, τον επόμενο μήνα, τότε θα ενεργοποιηθεί το 2ο επίπεδο.

2ο Επίπεδο: Αποθάρρυνση επίδοξων αγοραστών, μέσω της πρόταξης του σχεδίου της προώθησης των αντικινήτρων.

Β. Αγωνιστική Δράση σε 3 σκέλη

1ο Σκέλος: Συνδικαλιστική αντίδραση/κινητοποιήσεις

2ο Σκέλος: Νομική αντίδραση

– Στο μέρος των εδαφών

– Στο μέρος του συμφέροντος των Μετόχων της Επιχείρησης

3ο Σκέλος: Προώθηση πρότασης εναλλακτικής διαχείρισης, μέσω της λύσης των ΝΟΜΕ

Τέλος, το Συντονιστικό Όργανο, εξουσιοδότησε αντιπροσωπεία, η οποία και θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή και την παρουσία του στην Τρίπολη, για το 10ο Αναπτυξιακό, Περιφερειακό Συνέδριο της Πελοποννήσου.

Μοιραστείτε την είδηση