Μέγας κίνδυνος Οι θεωρίες των «ψεκασμένων»

3 Min Read

Αν το δει κανείς σε ποσοστά, οι 400 παραβιάσεις των μέτρων προστασίας, για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, που εντοπίσθηκαν από τις ελεγκτικές αρχές την Τετάρτη, στους 16000 ελέγχους που έγιναν, σε όλη την χώρα, δεν είναι και τόσο τρομακτικό. Οι παραβάτες που εντοπίσθηκαν αντιπροσώπευαν ένα ποσοστό μόλις 2,5% του συνόλου. Μόνο που όταν πρόκειται για έναν ιό τόσο ύπουλης μετάδοσης, αυτό το 2,5% είναι, δυστυχώς, πολύ εύκολο να βοηθήσει τον ιό να εξαπλώνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Έχει ασφαλώς ιδιαίτερη μασιά το γεγονός ότι οι περισσότεροι απείθαρχοι εντοπίζονται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Πράγμα που δεν οφείλεται μόνον στο ότι τα δυο αυτά πολεοδομικά συγκροτήματα είναι τα πολυπληθέστερα της χώρας.  Αλλά, κυρίως, στο ότι οι δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας είναι και οι δυο μεγαλύτεροι πόλοι έλξης ανθρώπων νεαρής ηλικίας. Κυρίως με την φοιτητική τους ιδιότητα. Και ακριβώς σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, των 16-35 ετών εντοπίζονται οι περισσότερες παραβάσεις.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι εδώ, σε αυτήν την κοινωνική ομάδα, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, μέσω διαδικτύου από την μια και μέσω της λειτουργιάς των διαφόρων «επαναστατικών» οργανώσεων από την άλλη, οι «θεωρίες συνωμοσίας» κατά τις όποιες ο ιός είναι ένα …παραμύθι της παγκόσμιας εξουσίας, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιβολή καταναγκαστικών μέτρων που περιορίζουν τις ανθρώπινες ελευθερίες.

Το αποτέλεσμα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό. Καταγράφεται με την προϊούσα κάθοδο της μέσης ηλικίας τόσο των κρουσμάτων όσο και των θανάτων. Όλο και νεώτεροι άνθρωποι προσβάλλονται, όλο και νεώτεροι άνθρωποι υποκύπτουν.

Έχει κατά τούτο απόλυτο δίκιο ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος όταν επισημαίνει τον κίνδυνο από την διασπορά διαφόρων θεωριών συνωμοσίας που κάνουν κάποιοι «ψεκασμένοι» της άκρας Δεξιάς και της άκρας Αριστεράς. Αντιγράφω μια παράγραφο από το κείμενο του:

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ψεκασμένων θα εφαρμόσει ευλαβικά τα μέτρα αν η κατάσταση ξεφύγει και έχουμε δεύτερο κύμα. Το θέμα όμως είναι να μη φτάσουμε σε δεύτερο κύμα λόγω της ανευθυνότητας ορισμένων. Επομένως πρέπει να υπάρξει μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και ψεκασμένων θεωριών».

Νόμοι υπάρχουν. Και πρέπει να εφαρμοσθούν έναντι όλων αυτών των επικίνδυνων «εξυπνάκηδων», που εξωθούν ένα τμήμα της νεολαίας σε …ανταρσία αυτοκτονίας. Πριν πληρώσουμε ακριβά την διασπορά της ηλιθιότητας τους. Όπως οι λαοί σε ΗΠΑ και Βραζιλία με τους …αντάρτες Τραμπ και Μπολσονάρου.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση