Μέγας «τσαμπουκάς» αλλά και φοροφυγάς;

3 Min Read

Όταν ένας υπουργός κυβέρνησης που επικαλείται το «ηθικό πλεονέκτημα» κάνει μια δήλωση για τα οικονομικά του, υποχρεούμαι να την εκλάβω απολύτως τοις μετρητοίς. Οπότε δέχομαι ως αληθή τα προβαλλόμενα σε απάντηση του Παύλου Πολάκη, σε απάντηση του προς την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που αποκάλυψε την χορήγηση, από την Τράπεζα Αττικής, καταναλωτικού δανείου ύψους 100.000 ευρώ στον υπουργό, για να αντιμετωπίσει, όπως δηλώνει, τις οικογενειακές του ανάγκες.
Τι δηλώνει; «Από τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου -γυναικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου». Πρακτικώς αυτά σημαίνει ότι ο κ. Πολάκης είχε, πριν εκλεγεί βουλευτής, διπλασία και τριπλάσια εισοδήματα από εκείνα που έχει τώρα.
Αφήνω στην άκρη τις απορίες μου, για το πώς ένας άνθρωπος που δηλώνει ότι είχε τέτοια μεγάλα εισοδήματα, έχει ανάγκη δανείου για να στηρίξει τις σπουδές των θυγατέρων του. Απλώς αναρωτιέμαι. Πότε ήταν ειλικρινής ο σύντροφος Πολάκης; Τώρα που λέει τα προαναφερθέντα, ή το 2013 και 2014 όταν υπέβαλε δηλώσεις Πόθεν Έσχες»;

Το 2013 ο δήλωνε εισοδήματα 45.141 ευρώ, που ανέβηκαν στα 54.436 το 2014. Το 2015 ξεπέρασε ελαφρώς τις 100.000. Έχοντας λάβει από «μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα κλπ» 26.286,04, από επιχειρηματική δραστηριότητα 4.902,17 και από «λοιπά εισοδήματα», στα οποία περιλαμβάνεται και το αφορολόγητο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης, άλλες 44.465,25. (Τα υπόλοιπα ήταν εισοδήματα της συζύγου).
Αν δεχθούμε ότι τώρα ζει μόνον από την βουλευτική του αποζημίωση των 7000 ευρώ, το εισόδημα του πρέπει να είναι κοντά στις εκατό χιλιάδες. Άρα, παίρνοντας τις μετρητοίς όσα λέει, πρέπει να δεχθούμε ότι τα δυο προηγούμενα χρόνια, τα προ εξουσίας, είχε εισοδήματα από διακόσιες έως τριακόσιες χιλιάδες ευρώ.
Με τα δικά του λόγια δηλαδή, «καρφώνεται» ως φοροφυγάς. Διότι εκείνα που δίγλωσσε είναι μόλις το ένα τέταρτο, η και λιγότερα, όσων ισχυρίζεται ότι κέρδιζε, από την άσκηση της ιατρικής. Τα μη εμφανιζόμενα, λοιπόν, τι ήταν; Μαύρο χρήμα από αμοιβές χωρίς απόδειξη; Από «φακελάκια»;
Περιμένω να δω αν θα υπάρξει κάποια επίδειξη ευαισθησίας. Όχι βεβαίως από το Μαξίμου. Αλλά, είτε από την «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είτε από την εισαγγελέα Διαφθοράς, είτε, τουλάχιστον, από την επιτροπή ελέγχου των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες».

Μοιραστείτε την είδηση