Μεικτά πληρώματα Πυροσβεστικής και Ενόπλων Δυνάμεων για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ

2 Min Read

Με στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα προχωρήσει σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αξιοποίηση των μέσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Ενόπλων Δυνάμεων από το ΕΚΑΒ για την εκτέλεση των διακομιδών. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως αυτό δεν θα αποτελέσει υποκατάστατο του συνολικού σχεδιασμού για το ΕΚΑΒ καθώς οι αλλαγές θα προχωρήσουν, όπως έχουν ήδη δρομολογηθεί. Αυτή η απόφαση θα δώσει τη δυνατότητα στο υπουργείο Υγείας, να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω του ΕΚΑΒ, ώστε να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε περιστατικά προκύψουν.

Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο υγείας και μετά τη σύσκεψη που έγινε, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «συζητήσαμε ορισμένες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιδέες τις οποίες κατέθεσε το Υπουργείο, που θα μπορούμε, πιστεύω, πολύ σύντομα να τις υλοποιήσουμε και οι πολίτες εντός των επόμενων μηνών και όχι των επομένων ετών να δουν ήδη μία σημαντική διαφορά στην ταχύτητα, αλλά και στην ποιότητα, απόκρισης των υπηρεσιών οι οποίες έχουν να κάνουν με την άμεση βοήθεια».

- Advertisement -

Στη συνέχεια ανέφερε πως συζητήθηκαν και θέματα τα οποία αφορούν την πρωτοβάθμια υγεία, την πρόληψη, και την ψυχική υγεία, η οποία όπως τόνισε, αποτελεί μία κεντρική προτεραιότητα, καθώς και για τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, που ήδη υλοποιούνται για νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών και κέντρα υγείας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως έχουν σαφείς οδηγίες από τον πρωθυπουργό για το τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Υγείας και πως στόχος τους είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

«Έχουμε αναλάβει όλοι μαζί ένα μεγάλο εθνικό στοίχημα: η χώρα να αποκτήσει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών. Έχουμε έναν εξαιρετικά αναλυτικό και λεπτομερή προγραμματισμό για τις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε, οι οποίες έχουν περιγραφεί και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ανάγκη να προσθέσουμε τακτικές προσλήψεις στο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και να αναμορφώσουμε ριζικά υποδομές υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση