Μελέτη για αύξηση της χωρητικότητας των κερκίδων  στο ΔΑΚ για επιπλέον 1500 θεατές

2 Min Read

Τρία χρόνια μετά την παράδοση του φακέλου έργου

Στη μελέτη για την αύξηση της χωρητικότητας των κερκίδων του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΔΑΚ Κοζάνης κατά 1500 θέσεις, προχωρά η ΑΝΚΟ μετά από σχετική προγραμματική σύμβαση με το  Δήμο Κοζάνης και την  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ένα θέμα που συζητείται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα καθώς ήδη από το Μάιο του 2020 ο τότε αντιδήμαρχος Βαγγέλης Σημανδράκος είχε ζητήσει από την  ΑΝΚΟ τη σύνταξη του φάκελου του έργου, που παραδόθηκε στο Δήμο Κοζάνης τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου. Τρία χρόνια μετά εγκρίθηκε η εκπόνηση της μελέτης που θα κρατήσει σίγουρα 6 μήνες ενώ η εκτέλεση του έργου θα πρέπει να βρει πρώτα χρηματοδότηση καθώς η προεκτίμηση του είναι στα 3,6 εκ. ευρώ.

Τι θα περιλαμβάνει το έργο

1. Ολική υπερύψωση των κερκίδων με την πρώτη να βρίσκεται στα 2μ., με σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση του χώρου κάτω από αυτές, εκτιμώμενης επιφάνειας 1.000 τ.μ., για τη δημιουργία αποδυτηρίων, WC, χώρου Η/Μ εγκαταστάσεων κ.λπ.

2. Δυνατότητα δημιουργίας κερκίδων για 1.300 με 1.500 άτομα επιπλέον των υφιστάμενων κερκίδων δυναμικότητας 2.000 ατόμων, καλύπτοντας επιφάνεια περί των 1.800,00 τ.μ., συνυπολογιζόμενης σ’ αυτήν και της επιφάνειας των κλιμακοστασίων πρόσβασης.

3. Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης υπό γωνία εκτός της περίφραξης του γηπέδου, επί της οδού Δαβάκη, σε μήκος 200μ. περίπου, συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ.

4. Διαμόρφωση χώρου ανατολικά των νέων κτιρίων κερκίδων μέχρι την οδό Ολυμπιάδας, έκτασης 650 τ.μ., με ενδεχόμενη είσοδο λεωφορείων.

5. Διαμόρφωση νέας κεντρικής εισόδου στο γήπεδο.

6. Καθαίρεση του υπάρχοντος κυλικείου και κοινόχρηστων WC.

Μοιραστείτε την είδηση