Μελέτη για νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων ανέθεσε ο Δήμος Κοζάνης

2 Min Read

Εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης που υλοποιείται

Σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος Κοζάνης με την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μελετών για τον ακριβή και λεπτομερή σχεδιασμό ενός νέου υπερσύγχρονου καταφυγίου ζώων συντροφιάς, που να πληροί τις απαιτήσεις τόσο της ελληνικής νομοθεσίας όσο και των ευρωπαϊκών κανονισμών. Η σύμβαση έχει προϋπολογισμό 67.156,61€ (με Φ.Π.Α. 24.%), και χρηματοδοτείται από τον Τοπικό Πόρο. Σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου έχει ήδη εξασφαλιστεί, καθώς θα καλυφθεί με 372.000,00 μέσω του ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών/ Φιλόδημος ΙΙ και με 72.000,00 μέσω ίδιων πόρων του Δήμου Κοζάνης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου «ο Δήμος Κοζάνης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, υλοποιεί πλέον ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισής τους. Σε αυτό το πλαίσιο, λειτουργεί το υπάρχον ενδιαίτημα/ καταφύγιο ζώων συντροφιάς, εφαρμόζει πρόγραμμα στειρώσεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ζώων συντροφιάς, ενώ λειτουργεί και το νέο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Κτηνιατρείο. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει στην ενίσχυση του προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες κτηνιάτρων. Παράλληλα, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφορικά με την υιοθεσία των αδέσποτων και την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας».

Στη διαδικασία παρέστη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Μίλτος Μαγγιρίδης.

Μοιραστείτε την είδηση