Μέρα ντροπής για τη Δυτική Μακεδονία. Του Περικλή Αλειφέρη, Οικονομολόγου, Συμβούλου Επιχειρήσεων

3 Min Read

Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για τη Δυτική Μακεδονία. Σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά από εντολές ανωτέρων, έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο και έδειραν τους πατεράδες τους.

Μια επίδειξη δύναμης και καταστολής προς γνώση και συμμόρφωση όλων των κατοίκων που δεν συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις».

- Advertisement -

Αφιερώστε 5 λεπτά! Θα σας παρακαλούσα να δείτε προσεκτικά τις δυο φωτογραφίες.

Η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει την κατάσταση που θα προκύψει με τις εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών ανάμεσα από Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Οι δυο κύκλοι στο επάνω και στο κάτω μέρος της φωτογραφίας είναι οι πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης. Το γαλάζιο φωτοβολταϊκό, είναι το τεράστιο φωτοβολταϊκό που εγκαινίασε ο Κ. Μητσοτάκης. Τα δύο βελάκια που φαίνονται στην επάνω μεριά του κύκλου Νο1 δείχνουν δυο σχήματα χρώματος μπορντό. Είναι τα φωτοβολταϊκά που συναντάμε στην έξοδο από την πόλη της Κοζάνης προς τα Κοίλα (το επισημαίνω για να μπορέσουμε να καταλάβουμε το μέγεθος των υπολοίπων φωτοβολταϊκών).

Πάμε τώρα στη σοκαριστική δεύτερη φωτογραφία που δείχνει τη γειτονιά μας.

Έξω ακριβώς από την πόλη, κολλητά με τη ΖΕΠ, δίπλα από το κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στην κυριολεξία στην αυλή των νέων εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δόθηκε άδεια παραγωγής σε ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό, το οποίο φτάνει μέχρι το Βατερό, ιδιοκτησίας της Πίβοτ Σόλαρ Α.Ε. όπου μεγαλομέτοχος είναι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Απέναντι ακριβώς έχουν πάρει άδεια παραγωγής άλλα τέσσερα μικρότερα φωτοβολταϊκά. Όπως βλέπετε και στο χάρτη η έκταση των εν λόγω φωτοβολταϊκών είναι μεγαλύτερη από την πόλη της Κοζάνης. (Ενδεικτικά στον κύκλο με το νούμερο 4 είναι το φωτοβολταϊκό που χωροθετήθηκε στην Καλαμιά).

Ξέρω πως το δημοτικό συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά για το συγκεκριμένο έργο. Γνωρίζουν όμως πως η συγκεκριμένη αρνητική γνωμοδότηση δεν σταματά το έργο.

Τώρα θέλω να κλείσετε τα μάτια και να το κάνετε εικόνα! Η πόλη της Κοζάνης με επίκεντρο της υποτιθέμενης ανάπτυξης το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και γύρω γύρω μια θάλασσα φωτοβολταϊκών αντίστοιχης έκτασης με την πόλη της Κοζάνης!

Ανοίξτε τα μάτια και αναρωτηθείτε.

Αξίζει η περιοχή αυτή την άνευ προηγουμένου υποβάθμιση;

Γιατί κανένας υπεύθυνος δεν ενημερώνει τους πολίτες της περιοχής για το τι ακριβώς συμβαίνει;

Πώς θα είναι η περιοχή μετά την ολοκλήρωση αυτών των φαραωνικών εγκαταστάσεων; Υπάρχουν σοβαρές μελέτες περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για περιοχές που συγκεντρώνουν τεράστια σώρευση φωτοβολταϊκών πάρκων;

Μην περιμένετε απαντήσεις από αυτούς. Δικές μας οι ερωτήσεις, δικές μας και οι απαντήσεις!

Υ.Γ. Όλα τα στοιχεία που παραθέτω είναι δημοσιευμένα στην σελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Μοιραστείτε την είδηση