Μέσα στο Μάϊο η παράδοση της Γέφυρας Σερβίων στην κυκλοφορία-Ως τώρα δεν εντοπίστηκαν περαιτέρω βλάβες

2 Min Read

Ξεκίνησαν οι εργασίες της δεύτερης φάσης για την επιθεώρηση του συνόλου των τενόντων της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, η οποία τον τελευταίο μήνα (συγκεκριμένα από τις 17 Μαρτίου 2023) είναι κλειστή για όλα τα οχήματα. Το θετικό είναι ότι ως τώρα δεν εντοπίστηκαν περαιτέρω βλάβες στους προβόλους που θα επιδείνωναν περισσότερο την κατάσταση.

Εκεί βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και κλιμάκιο μηχανικών, βλέποντας από κοντά τον έλεγχο που γίνεται με το ειδικό καλαθοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς συμβούλους και την αρμόδια διεύθυνση, οι προβλεπόμενες ενέργειες γίνονται εντός του χρονικού προγραμματισμού των δύο μηνών για την ολοκλήρωση της επισκευής, με τον όρο ότι δεν θα εντοπιστεί άλλη σημαντική ζημιά που θα αυξήσει περαιτέρω το χρόνο αποκατάστασης. Επομένως, οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς Μαϊου.

Όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο έλεγχος συνεχίζεται και δεν έχει βρεθεί κάτι ανησυχητικό. Μετά την Κυριακή του Θωμά θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής στους τένοντες όπου έχουν εντοπιστεί τα προβλήματα, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες εντός χρονοδιαγράμματος, προσέθεσε. «Το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί αν δεν υπάρξει άλλο πρόβλημα» είπε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης και στα μέσα Μαϊου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και πάλι η Γέφυρα Σερβίων.

Η γέφυρα θα ενισχυθεί με στοιχεία ατσαλιού, ενώ θα μπουν και εξωτερικοί τένοντες, για να αποκατασταθεί το σύνολο.

«Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η άρτια συντήρηση των υποδομών της Περιφέρειας, για την προστασία της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Δυτικής Μακεδονίας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Όλγα Τουφεγγοπούλου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση