Μετά τη συνάντηση με τον Γ. Στάσση η θέση της Περιφερειακής Αρχής για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τις επιπτώσεις της στην περιοχή

2 Min Read

“Το ζητούμενο για την περιφερειακή αρχή είναι να διερευνήσουμε από κοντά και λεπτομερώς τις τυχόν επιπτώσεις από το εγχείρημα της ΔΕΗ στον τόπο μας και να διασφαλίσουμε την τήρηση των  υποχρέωσεων της ΔΕΗ αλλά και τις δεσμεύσεις της. “. Με αυτή τη φράση ολοκλήρωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, την πολύωρη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, προτάσσοντας την επαφή με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Γ. Στάσση, που θα ζητηθεί να  γίνει την επόμενη εβδομάδα,  προτού υπάρχει ξεκάθαρη θέση της Περιφερειακής Αρχής στο θέμα.

Η άποψη αυτή υπερψηφίστηκε στη σχετική ψηφοφορία απέναντι στη θέση της αντιπολίτευσης (Θ.Καρυπίδη, Γ. Ζεμπιλιάδου) που ζητούσε να υπάρχει τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου απέναντι στην ιδιωτικοποίηση και του Α. Τσάκωνα (Λαική Συσπείρωση) ο οποίος εκτός της ιδιωτικοποίησης έθεσε και το ζήτημα να υπάρχει αναφορά για αγώνα απένταντι στο πράσινο new deal.

“Είναι μια εύλογή κίνηση να ζητήσουμε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ και να απαιτήσουμε διασφαλίσεις, όσον αφορά τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία” ανέφερε ο κ. Κασαπίδης. “Μια συνάντηση παρουσία των εργαζομένων για να συζητήσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΗ”.

Ο κ. Κασαπίδης δήλωσε επίσης χαρούμενος για την απόφαση για επεκτατική πολιτική  της ΔΕΗ εξέφρασε όμως την ανησυχία του  “για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μετοχοποίηση στις θέσεις εργασίας, στις υποχρεώσεις της στην τοπική κοινωνία, στις αποκαταστάσεις, στις μεταγκαταστάσεις, στις επενδύσεις που έχει αναφέρει οτι θα κάνει στην περιοχή.

Τέλος ο κ. Κασαπίδης υποστήριξε πως η “μετεξέλιξη της ΔΕΗ θα περάσει μέσα από επενδύσεις” ενώ αναφερόμενος στην πρόθεση της Γ. Ζεμπιλιάδου για προσφυγή στο ΣΤΕ σημείωσε πως η ΔΕΗ δεν θα προοδεύσει ¨ούτε με μηνύσεις, ούτε με καταγγελίες, ούτε με υποκρισίες”.

Περισσότερα για την συνεδρίαση μπορείτε να δείτε εδώ

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

Μοιραστείτε την είδηση