Μετάβαση στην ανάμνηση

2 Min Read
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Φωτογραφικό εργαστήρι (Φωτοδίοδος) του ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης σας δίνει την ευκαιρία να συμμετέχετε στην εκδήλωση «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» που υλοποιείται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κοζάνης, την  Παρασκευή 2/8/2022 και ώρες 7.00- 10.30 μ.μ.

Η υλοποίηση της δράσης αυτής, η οποία ονομάζεται «Μετάβαση στην ανάμνηση», θα γίνει από τον φωτογράφο Βρεττάκο Αλέξανδρο κατά τον εξής τρόπο:

Η ανάμνηση είναι πάντα μια αποθηκευμένη εικόνα στο μυαλό μας, που συνοδεύεται με συναισθήματα. Επειδή ακριβώς προέρχεται από τα μάτια μας, δεν είμαστε ποτέ μέσα σε αυτή. Η φωτογραφική εργασία «Μετάβαση στην ανάμνηση» ασχολείται με τη δημιουργία μιας φωτογραφίας που αποτελείται από τη συγχώνευση δύο εικόνων. Ενός παρόντος πορτρέτου και μιας προβαλλόμενης ψηφιακά φωτογραφίας που παίζει τον ρόλο της ανάμνησης. Η εικόνα του φόντου είναι επιλογή του φωτογραφιζόμενου ανάμεσα από δεκάδες φωτογραφίες που του προτείνονται. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται η σύνδεση με τον εσωτερικό κόσμο του μοντέλου. Έτσι στην τελική φωτογραφία προκύπτει μια συγχωνευμένη εικόνα μοντέλου και φόντου αποτελώντας μετάβαση σε έναν τρίτο χώρο και χρόνο. Το έργο αυτονομείται και συνδέεται με το παρόν σαν μια καινούργια κατάσταση “μετάβασης” με την ελπίδα να αποτελέσει μια σουρεαλιστική μεταμόρφωση.

Οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορεί να συμμετέχει και να φωτογραφηθεί στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού της Κοζάνης. Καλό θα ήταν να έχει μαζί του ένα φλασάκι (αποθηκευτική κάρτα μνήμης) όπου θα αποθηκευτούν οι φωτογραφίες του με αφορμή αυτήν την φωτογραφική πειραματική εργασία.

 

Μοιραστείτε την είδηση