Μέτρα: Σε ισχύ από το Σάββατο η χαλάρωση- “Όχι” στη διεξαγωγή καρναβαλικών εκδηλώσεων

2 Min Read

Το “πράσινο φως” για την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών από την 1η Μαρτίου και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% άναψε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει αυτή την ώρα χαλαρώνοντας περαιτέρω τα μέτρα.

Επιπλέον,οι Ειδικοί εισηγούνται θετικά για όρθιους σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, αλλά και για τη διεξαγωγή συνεδρίων.

- Advertisement -

Δε θα επιτραπούν τα καρναβάλια για μια ακόμα χρονιά, ωστόσο οι Ειδικοί άναψαν το πράσινο φως για ελεγχόμενες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Μάριος Θεμιστοκλέους τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων, αλλά συντεταγμένα και σταδιακά κι όχι να ανοίξουν σχεδόν τα πάντα όπως σε άλλες χώρες.

Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%», δήλωσε στο περιθώριο των αποφάσεων ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως πρόσθεσε, σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα ενώ η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22.

Πηγή: skai.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση