Μια έκθεση γεμάτη όνειρα ψυχών από τα παιδιά του 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

3 Min Read

Την εικαστική και ποιητική έκθεση με τίτλο «Εφηβεία: Μια όμορφη ηλικία» εγκαινίασε η ομάδα του περιοδικού «Όνειρα Ψυχών» από το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, το απόγευμα της Δευτέρας. Οι εξήντα και πλέον μαθητές, αλλά και απόφοιτοι του σχολείου, μοιράζονται τα όνειρά τους κάθε Παρασκευή εδώ κι ένα χρόνο μέσα από τις σελίδες του «Χ».

Ο συντονισμός της μαθητικής ομάδας «Όνειρα Ψυχών» είναι πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, Γιώργου Δελλιόπουλου και Άννας Ελευθεριάδου, οι οποίοι μαζί με τα παιδιά του σχολείου έχουν ήδη εκδώσει τρία τεύχη γεμάτα όνειρα.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία και μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο, την οποία αγκάλιασαν και στήριξαν όλοι, μέσα από την οποία τα παιδιά βρίσκουν διέξοδο για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και τον εσωτερικό τους κόσμο. Είναι ιδιαίτερα τιμητική βραδιά. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τέτοιες δράσεις. Μόνο περήφανος μπορώ να αισθάνομαι» είπε  ο διευθυντής του σχολείου Χρήστος Κεχαγιάς.

Τα παιδιά αποτύπωσαν με φωτογραφίες, ποιήματα, εικαστικά και κείμενα τους τον τρόπο με τον οποίο τα ίδια βλέπουν και βιώνουν όλες τις όψεις της εφηβείας.  Μίλησαν για τις εμπειρίες τους και επένδυσαν μουσικά την εκδήλωση.

Η Γλυκερία Γκρανοπούλου, που το έργο της κοσμεί και την αφίσα της έκθεσης, τόνισε πως όλα τα παιδιά είναι πολύ περήφανα γι’ αυτή την έκθεση καθώς εκφράζονται πολύ μέσα από αυτή και είναι αποκλειστικά υπεύθυνα από το στήσιμο της μέχρι και την παρουσίαση.

Την επιμέλεια της έκθεσης συντόνισε η υποψήφια διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης και εικαστικός,  Γλύκα Διονυσοπούλου, η οποία βοήθησε τα παιδιά να στήσουν την έκθεση.

«Μετά από ενάμιση χρόνο προσπάθειας και δουλειάς για το περιοδικό ανταμειβόμαστε, γινόμαστε πιο γνωστοί στο ευρύτερο κοινό και είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί αναδεικνύονται οι προσπάθειες μας και το μεράκι μας για όλη αυτή την έκθεση» είπε η Κατερίνα Ζαγορίτη.

Το περιοδικό «Όνειρα Ψυχών» πήρε το βραβείο του καλύτερου μαθητικού περιοδικού που αθλοθέτησε η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά προς τιμήν της Αγγελικής Βαρελά, ενώ στον διαγωνισμό «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» απέσπασαν τρία βραβεία, αυτά του καλύτερου σεναρίου, καλύτερης μουσικής επένδυσης και καλύτερης συνολικής παρουσίας.

Όλες αυτές οι δράσεις αναδεικνύουν την εξωστρέφεια του σχολείου. Τα παιδιά έχουν βρει ένα μέσο διαφυγής από την καθημερινότητα, την έξαρση των ορμονών τους και τα έντονα συναισθήματα που βιώνουν.

«Να συνεχίσουν να ονειροπολούν τα παιδιά και τώρα και όταν μεγαλώσουν, γιατί αυτό είναι σωσίβιο στις δύσκολες στιγμές» τόνισε ο Γιώργος Δελλιόπουλος που στάθηκε κοντά στα παιδιά από την πρώτη στιγμή.

Η έκθεση- έκφραση και πρόκληση ανακάλυψης για τα παιδιά θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση