Μια έξοχη τοιχογραφία της ελληνικής επαρχίας δίνει το «44 ΟΥΖΟ 44» που παρουσιάστηκε στην Κοζάνη

2 Min Read

Το βιβλίο «ΟΥΖΟ 44 ΟΥΖΟ», η πρώτη λογοτεχνική προσπάθεια του Άγγελου Αυγουστίδη παρουσιάστηκε από το βιβλιοπωλείο «Η Στοά του Βιβλίου» και τις εκδόσεις «Κέδρος» το απόγευμα της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου στο «Μπλε Ελάφι».
«Το βιβλίο είναι γραμμένο από ιστορικό, που κρατάει μεν το αυστηρό πλαίσιο των γνωστών γεγονότων, αλλά με τη μορφή ενός μυθιστορήματος θέλει να παρουσιάσει την ιστορία της εποχής από την ανθρώπινη πλευρά της, μέσα από την καθημερινότητα, μέσα από τα βιώματα και τα προβλήματα των ηρώων» ανέφερε παρουσιάζοντας το βιβλίο η ιστορικός-φιλόλογος Ελένη Σαββίδου.
Μέσα από το βιβλίο του ο συγγραφέας συνέθεσε ένα μέρος του ψηφιδωτού της ελληνικής ιστορίας και «το ταξίδι και οι εκλογές χρησιμεύουν μόνο σαν συνδετικός κρίκος για μια ατέλειωτη σειρά από μικρές ιστορίες που συνδέονται με το παρελθόν των πελατών και των δύο πρωταγωνιστών» σύμφωνα με τον ίδιο το συγγραφέα.
Η υπόθεση του βιβλίου πλέκεται γύρω από δύο άντρες, το Θεσσαλονικιό ποτοποιό Αυγουστίνο και τον οδηγό Αριστοτέλη, και ένα φορτηγό, μια παλιά Dodge από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με το τιμόνι δεξιά, οι οποίοι διασχίζουν επί τρεις ημέρες τη Δυτική Μακεδονία και πουλάνε αλκοολούχα ποτά. Περηφάνεια και σήμα κατατεθέν της επιχείρησης είναι το Ούζο 44. ΟΥΖΟ 44 ΟΥΖΟ γράφεται με μεγάλα γράμματα στο φορτηγό και στις ετικέτες.
Μια έξοχη τοιχογραφία της ελληνικής επαρχίας της δεκαετίας του 1950.

Μοιραστείτε την είδηση