Μια φιλική προτροπή στον Νίκο Τσιαρτσιώνη. Tου Κώστα Κοκόλη

4 Min Read

Φίλε Νίκο, επίτρεψέ μου αυτή τη δημόσια προτροπή, πάνω στο θέμα της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς σου, για τον Δήμο μας, τον Δήμο της Κοζάνης.

- Advertisement -

Οι τουλάχιστον εμφανείς κινήσεις σου, στην εν λόγω υποψηφιότητά, πιστεύω πως δεν συνάδει με τον χαρακτήρα σου.

Έχω τη γνώμη πως ακολουθούν το γενικότερο πολιτικό κλίμα των καιρών και των πολιτικών χειμερικών εκζητήσεων και πως η εμπειρία σου, μετά τη θητεία σου σε ανώτατα πολιτικά αξιώματα, ήθελα να πιστεύω πως θα οδηγούσε σε άλλους τρόπους πολιτικής συμπεριφοράς.

Ο Δήμος μας είναι «το Σπίτι μας» και εσύ, ως έντιμος οικογενειάρχης που είσαι, απέκτησες και έχεις μια άριστη και υποδειγματική Οικογένεια, πίστευα πως έτσι θα έβλεπες και τον Δήμο, ως ευρύτερη οικογένεια, στην οποία, όπως και όλοι οι συμπολίτες μας, έχω την τιμή να ανήκω και ο ίδιος, εξ’ ού και το επιτρεπτό του λόγου μου, και με αυτό το δεδομένο σε προέτρεπα, ακόμα και πριν από δύο χρόνια, για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

Όμως η αναμονή «στήριξης», η αναβλητικότητα, η αναποφασιστικότητα, με την προσμονή τυχόν σύγκλισης των φιλελεύθερων δυνάμεων μόνο στο πρόσωπό σου, που αποδεικνύεται ουτοπία, μου δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις και περίεργα συναισθήματα, γι’ αυτό και σου μιλάω φιλικά και ειλικρινά, γιατί στενοχωριέμαι, έχοντες πάντα, όπως και όλοι οι συμπολίτες μας, ενδιαφέρον για το καλό και το μέλλον του κοινού μας «Σπιτιού» του Δήμου μας.

Χωρίς να θέλω να επεκταθώ περισσότερο σε αρνητικές σκέψεις και ερμηνείες των προθέσεών σου ούτε να συμμετέχω σε ανώνυμους αρνητικούς σχολιασμούς και παρά τα όσα κατ’ ιδίαν σε γνώρισα, στέκομαι μόνο στις θετικές σου ενέργειες, που πιστεύω πως σε εκφράζουν, όπως είναι οι πρωτοβουλίες σου, για τη σύγκλιση σε ενιαίο σχήμα της φιλελεύθερης παράταξης, που είναι όχι μόνο σεβαστό, αλλά και επιθυμητό από τους περισσότερους, πλην όμως ουτοπικό.

Τις ίδιες όμως σκέψεις θα έκανα και για οποιονδήποτε πραγματικό φίλο, οποιουδήποτε πολιτικού ή κομματικού χώρου, εάν η συμπεριφορά του, ως πολιτικού όντος, δεν με εξέφραζε και σε ίδια προτροπή θα προέβαινα.

Η γνώμη μου είναι να «το» σταματήσεις εδώ και σήμερα, δηλαδή σε λιγότερο από τρεις μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές και να δηλώσεις, όπως εσύ νομίζεις, τη στήριξή σου στον έτερο διεκδικητή, κατ’ επιθυμία του, Κυριάκο, τον οποίο από το περασμένο καλοκαίρι προέτρεψες.

Τέλος, χωρίς να έχω πρόθεση να συμμετάσχω σε κανένα σχήμα, όπως εσύ που έθεσες τον εαυτό σου, ξανά στην υπηρεσία των κοινών και σε τιμά αυτό, με θέληση που όταν είναι πραγματική, αποτελεί προπορευόμενη σκιά επιτυχίας, μην εκλάβεις ως «προτροπή για ταπείνωση» κατά την αποστολική ρήση, την υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου, πράγμα που θα έκανα στην περίπτωσή σου, γιατί πιστεύω πως το αξίωμα αυτό, που παλαιότερα διακόνησες, είναι πολύ τιμητικό, αφού πέραν του ότι σήμερα δύναται να καταλάβει θέσεις ευθύνης, αξιολογείται και τιμάται δημοκρατικά, με σταυρό προτίμησης, από τους πολίτες.

Η Κοζάνη έγινε σήμερα μεγάλη, είναι όλων μας και είναι τιμή μας, που έχουμε την τύχη, Θεία Χάριτι, να είμαστε και να αισθανόμαστε όλοι Κοζανίτες !

Με εκτίμηση

Κώστας Κοκόλης

Μοιραστείτε την είδηση