Μια ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή

1 Min Read

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου αλλάζει η ώρα σε χειμερινή και έτσι θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας πίσω κατά μία ώρα, δηλαδή θα κοιμηθούμε μια ώρα παραπάνω.

Παρά τα όσα είχαν προαναγγελθεί από την ΕΕ, το 2019, ότι πλέον οι χώρες θα επέλεγαν οι ίδιες να επιλέξουν να κρατήσουν θερινή ή χειμερινή ώρα, τελικά φαίνεται ότι το όλο εγχείρημα βρήκε τοίχο και τελικά η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες προτίμησαν να διατηρήσουν το ισχύον σύστημα ρύθμισης ώρας. Πού σκόνταψε η εφαρμογή.

- Advertisement -

Μέχρι το 2019 το Ευρωπαϊκό συμβούλιο δεν είχε καταλήξει σε κάποια οριστική απόφαση, καθώς το θέμα επιλογής ώρας είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο θέμα, όσο και αν φαντάζει απλό.

Οι επιπτώσεις που επιφέρει η αλλαγή ώρας σε καθημερινότητα, δραστηριότητες, οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντικές και έτσι τα κράτη μέλη, ζήτησαν από την ΕΕ να εκτιμήσει τις επιπτώσεις.

Ένα επιπλέον θέμα αποτέλεσε το γεγονός ότι τα γειτονικά κράτη θα έπρεπε να καταλήξουν σε μία κοινή απόφαση, ώστε να μην υπάρχει διαφορετική ώρα μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στην ίδια ζώνη.

Μοιραστείτε την είδηση