Μια περίεργη ιστορία

2 Min Read

Εδώ και μερικές μέρες κυκλοφόρησε αρχικά από τα σκανδαλοθηρικά έντυπα και blogs, εν συνεχεία από λογαριασμούς στο Facebook και τελικά από τα λεγόμενα συστημικά μέσα η είδηση ότι ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ εμπλέκεται σε περίεργη υπόθεση που αφορά μεταξύ άλλων τη σεξουαλική του προτίμηση και ναρκωτικές ουσίες.

Τελικά, προχθές ο άνθρωπος αυτός παραιτήθηκε από τη θέση του. Ωστόσο, δύο είναι τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν. Αφενός η τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν τα λεγόμενα συστημικά μέσα για να αποκρύψουν πλήρως την είδηση και αφετέρου ο ανθρωποφαγικός τρόπος κάλυψης του θέματος από τα περιθωριακά sites.

- Advertisement -

Είναι προφανές ότι κάθε υπόθεση που αφορά σε πρόσωπο που κατέχει τέτοια θέση παρουσιάζει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.  Η δημοσιογραφική κάλυψη, ωστόσο, οφείλει να γίνει με την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.

Εδώ, λοιπόν, το θέμα δεν είναι να «δολοφονήσουμε έναν χαρακτήρα», προξενώντας του τεράστια ηθική βλάβη, χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστήριο και επαρκή στοιχεία, αλλά να απαιτήσουμε η υπόθεση αυτή να διερευνηθεί σε βάθος.

Το πρόβλημα μας, με απλά λόγια, δεν είναι αν ο εν λόγω συνευρίσκεται με ομόφυλους ή έχει ναρκωτικά στο σπίτι του για προσωπική χρήση, αλλά κατά πόσο αυτό αντανακλάται στο έργο του, επηρεάζει την κρίση του και τον καθιστά ευάλωτο σε εκβιασμούς.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια υπόθεση στην οποία χρειάζεται να πέσει φως.

Μοιραστείτε την είδηση