Μια τελευταία Καλημέρα

3 Min Read

«Μετρημένες είναι οι φορές που δεν έστειλα στην ώρα του το κείμενό μου, όλα αυτά τα χρόνια. Τον τελευταίο καιρό, πήρα ορισμένες.. απουσίες.
Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω γιατί δεν απαντώ στις κλήσεις και τα μηνύματά σας, αλλά και γιατί η τελευταία δημοσίευσή μου ήταν στις 16 του μηνός».
Έτσι θα έλεγε ο Γιώργης, αν ήταν εδώ και έγραφε την αγαπημένη του στήλη. Την στήλη που αγαπήθηκε πολύ από πολλούς και ενόχλησε άλλους τόσους. Μια αγάπη που κράτησε από το 1984 μέχρι τώρα.

Όπως προφητικά έγραψε στις 11/10, δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας.

«Αμφιβάλλω ζωηρώς αν θα προλάβω να δω την Άνοιξη να επανέρχεται θριαμβευτικώς το 2023. Αλλά αυτό αφορά μόνο το δικό μου τομάρι και τους δικούς μου ανθρώπους. Όσους αγαπώ και με αγαπούν.
Και έχει σχέση με την σχεδόν καθημερινή επιδείνωση της κατάστασής μου».


Δεν θα έχουμε την τύχη και την χαρά να ξαναδιαβάσουμε τα πάντα εύστοχα σχόλιά του για την επικαιρότητα.

Εκείνος είχε την τύχη, στην ζωή του, να τον αγαπήσουν και να τον στηρίξουν με την φιλία τους αμέτρητοι άνθρωποι. Εκείνοι, με τη σειρά τους, είχαν την τύχη να πάρουν μια θέση στην καρδιά του.

Σε αυτή την τεράστια καρδιά, που χώρεσε γυναίκα, παιδιά, εγγόνια, πιστούς φίλους και συνεργάτες.

Χώρεσε και τις εφημερίδες της περιφέρειας, που πάντα αγαπούσε και στήριζε, τους εκδότες που πάσχισαν και πασχίζουν να τις κρατήσουν «ζωντανές».
Εκείνες τις εφημερίδες που τον φιλοξένησαν με αγάπη, αξιοπρέπεια και τιμιότητα όλα αυτά τα χρόνια.

Χώρεσε και όλους εκείνους τους αναγνώστες που «φανατικά» τον διάβαζαν, που με εγκαρδιότητα τον αναγνώριζαν και τον χαιρετούσαν στον δρόμο ή έσπευδαν να τον ρωτήσουν τη γνώμη του για τα τεκταινόμενα.

Ακόμη και αν αυτή η καρδιά σταμάτησε πλέον να χτυπά, οι αναμνήσεις και οι στιγμές μαζί του παραμένουν ολοζώντανες και θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν, με πολλή αγάπη και νοσταλγία.
Μέσα από την στήλη του μαχόταν για την εξέλιξη, για το καλύτερο αύριο.
Ας είναι τα κείμενά του μια πηγή έμπνευσης.

Καληνύχτα κύριε Πρόεδρε.

ΥΓ: Ο Γιώργης Μασσαβέτας έφυγε την Παρασκευή 18/11, στο σπίτι του, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του. Σύμφωνα με την επιθυμία του, θα τον αποχαιρετήσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να τιμήσετε την μνήμη του, στηρίξτε το «Χαμόγελο του Παιδιού», που τόσο εκτιμούσε.

Η σύντροφός του Ιφιγένεια
Τα παιδιά του Αννέτα και Αλέξανδρος
Τα εγγόνια του Άγγελος και Φίλιππος

Μοιραστείτε την είδηση