Μιχάλης Παπαδόπουλος: H Κυβέρνηση είναι εδώ και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης

3 Min Read

Φίλες και Φίλοι, τις επόμενες  δεκατέσσερις (14) ημέρες το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»  πρέπει να γίνει βίωμά μας.

Πρέπει τώρα στην πιο κρίσιμη καμπή, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί από ποτέ.

- Advertisement -

Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, γιατί μόνο τότε προστατεύουμε τους αγαπημένους μας και ολόκληρη την κοινωνία.

Ήρθε η στιγμή να θέσουμε τα δικά μας αυστηρότερα μέτρα από εκείνα που μας έχουν επιβάλλει οι ειδικοί, για να καταφέρουμε να βγούμε νικητές και από αυτήν την περιπέτεια.

Κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται, τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών γιατί «Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ».

Αντιλαμβάνομαι τις αρνητικές συνέπειες για τους επαγγελματίες, αλλά τα μέτρα είναι επιβεβλημένα και δυστυχώς μονόδρομος, για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών που πλήττονται. Γνωρίζουμε ότι ο νομός μας δεν αντέχει άλλο, δεν έχει άλλα περιθώρια. Σας υπόσχομαι ότι μαζί θα δώσουμε και αυτή την μάχη.

Στον αντίποδα, η Κυβέρνηση είναι ΕΔΩ και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ισχύει η κήρυξη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, σε επίπεδο 4.

  • Για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών που πλήττονται σημαντικά δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που ορίζεται κατ’ ελάχιστο σε 14 ημέρες, υπολογιζόμενη επί ποσού 534 ευρώ.
  • Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που απασχολούν έως 20 άτομα δίνεται αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ σε μηναία βάση. Σε περίπτωση που η διάρκεια παραμονής στο επίπεδο 4 της Περιφερειακής Ενότητας είναι 14 ημέρες ή λιγότερο, η αποζημίωση του μηνός ανέρχεται σε 300 ευρώ.
  • Για τις επιχειρήσεις που πλήττονται δίνεται δυνατότητα αναστολής της καταβολής του ΦΠΑ πληρωτέου τον εν λόγω μήνα, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.
  • Την υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά ακίνητα.
  • Επιστρεπτέα Προκαταβολή.
  • Αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων
  • Δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
  • Αποζημίωση ειδικού σκοπού στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που απασχολούν έως 20 άτομα που η λειτουργία τους αναστέλλεται με κρατική εντολή.

Αυτές τις ώρες δεν χωρούν σφάλματα γιατί ο χρόνος δεν περισσεύει, μαζί θα βγούμε νικητές.

Ευχές για υγεία σε όλους…

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε την είδηση