Μίμης Δημητριάδης: Παραμένει η έδρα του ΕΑΠ στην Κοζάνη με προοπτική αναβάθμισής της

2 Min Read

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου στο Δημαρχείο της Κοζάνης, ανάμεσα στον Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Λευτέρη Ιωαννίδη, τον Βουλευτή της Π.Ε. Κοζάνης, Μίμη Δημητριάδη, και του Προέδρου του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου κ. Βασίλη Καρδάση και συνεργάτες του. Συζητήθηκαν σε κλίμα συνεννόησης και κατανόησης τα ζητήματα που προκύπτουν για το παράρτημα του ΕΑΠ στην Κοζάνη.
Διαπιστώθηκε η συνέχιση παραμονής του παραρτήματος στην Κοζάνη και η ανάγκη αναβάθμισης της δομής στα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Όπου ο Πρόεδρος του ΕΑΠ διαβεβαίωσε για την πρόθεση του ιδρύματος να αναζητήσει ποιοτικότερες δομές το αμέσως επόμενο διάστημα στην πόλη της Κοζάνης.
Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα ο Μίμης Δημητριάδης δήλωσε πως:
“… Ξεκαθαρίστηκε πως το παράρτημα της Κοζάνης παραμένει ως έχει, ενώ ταυτόχρονα η πρόθεση του ΕΑΠ είναι να βελτιωθεί. Δηλάδη να αναβαθμιστούν οι δομές του σε όλη την Ελλάδα, άρα και στο παράρτημα της Κοζάνης. Σε αυτήν την προσπάθεια δεσμευτήκαμε και εμείς. Δηλαδή στην λειτουργική, διοικητική και χωρική αναβάθμιση του ΕΑΠ Κοζάνης. Είναι μια προσπάθεια που θα μας απασχολήσει στο μέλλον, και είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε, γιατί η περιοχή μας το αξίζει και ανταποκρίνεται στα εκπαιδευτικά μας πρότυπα.”
Ενώ για τα σενάρια μεταφοράς της έδρας του παραρτήματος ο Μίμης Δημητριάδης επισήμανε χαρακτηριστικά:
“…Αυτό που με ενδιαφέρει και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας είναι ότι το παράρτημα του ΕΑΠ στην Κοζάνη παραμένει, και μάλιστα με προοπτικές αναβάθμισης του.”

Μίμης Δημητριάδης
Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση