«Μητσοτάκη μας έκανες …σοβιετία»

3 Min Read

Τηλεφώνησα σε συγγενή μου, που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, να μάθω πως είναι. Και εισέπραξα ένα ξέσπασμα. Κατά των μέτρων κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί ο κορονοϊός. Η αλήθεια είναι ότι, από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, πάντα άκουγα εκρηκτικές «αναλύσεις», ταιριαστές με τον ευέξαπτο και «επαναστατικό» του χαρακτήρα. Συνήθως όμως ήταν παράπλευρες, είτε προς κάποιες θέσεις του ΚΚΕ, είτε, ενίοτε, ακόμη και προς εκείνες των «ψαγμένων» συνωμοσιολόγων και των ψεκασμένων. Αλλά δεν περίμενα ότι θα άκουγα, από κάποιον που αξιολογεί τον εαυτό του ως ιδιαιτέρως «αριστερό», την φράση «ο Μητσοτάκης μας κατάντησε σοβιετία».

Αυτό που τον ενοχλούσε ιδιαιτέρως, ήταν η απόφαση της κυβέρνησης, κατ’ αυτόν «πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά», να επιβάλει μείωση των ενοικίων, που καταβάλλουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τον Απρίλιο και τον Μάϊο. Μέτρο που αρχικώς έγινε αποδεκτό ακόμη και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων(ΠΟΜΙΔΑ), για τον Απρίλιο, αλλά τώρα ζητά την άρση του.  Αυτό ήταν πουν τον έκανε να θεωρήσει ότι «ο Μητσοτάκης μας κατάντησε σοβιετία» και ότι «είναι στην πραγματικότητα εχθρός της μεσαίας τάξης».

- Advertisement -

Ο άνθρωπος εργάσθηκε σκληρά, επί δεκαετίες, ως μηχανικός σε πλοία. Επιλέγοντας, συστηματικώς, τα «ανασφάλιστα». Διότι αυτά προσέφεραν πολύ μεγαλύτερες αμοιβές. Και δεν τον ένοιαξε καθόλου το ότι, με την επιλογή αυτή, βοηθούσε, και τους εφοπλιστές και τον εαυτό του, να …κλέβουν το ταμείο των ναυτικών, το ΝΑΤ, το οποίο έχανε και την εργοδοτική και την εργατική ασφαλιστική εισφορά. Μπροστά στο όφελος της …δεξιά τσέπης, η «αριστερή ιδεολογία» πήγαινε περίπατο.

Με τις οικονομίες του απέκτησε κάποια ακίνητα. Καταστήματα στην αγορά του Πειραιά. Από τα οποία εισπράττει ενοίκια. Οπότε, για τον Απρίλιο και τον Μάιο, χάνει το 40% των εισπράξεων του. Μικρή απώλεια, μπροστά στον χαλασμό της πανδημίας που ζει και η χώρα μας και ο πλανήτης ολόκληρος. Αλλά αρκετή για να τον κάνει να διαδηλώνει ότι «ο Μητσοτάκης λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι νοιάζεται για την μεσαία τάξη. Είναι ο χειρότερος εχθρός της μεσαίας τάξης».

Όταν «η κάρδια είναι αριστερά αλλά η τσέπη δεξιά», ο ορισμός της «μεσαίας τάξης» γίνεται προσωποπαγές καλούπι. Χωρά τους ιδιόκτητες καταστημάτων, αλλά όχι και τους καταστηματάρχες, τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες  που πλήττονται από μια κρίση.

Τι θα ακούσουμε, ακόμα…

 

Μοιραστείτε την είδηση