Σε Κοζάνη ή Μεγαλόπολη η μονάδα παραγωγής οργανικών μπαταριών της CMBlu

2 Min Read

Στο στάδιο των οριστικών αποφάσεων με επικρατέστερο σενάριο να προχωρήσει σε «deal» βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, οι συζητήσεις για την δημιουργία μονάδας παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Ο λόγος γίνεται για την γερμανική start-up εταιρεία CMBlu Energy AG που σε συνεργασία με τον αυστριακό κατασκευαστικό κολοσσό Strabag σχεδιάζουν να αναπτύξουν μια μονάδα για την παραγωγή οργανικών μπαταριών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις.

- Advertisement -

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να «ξεδιπλωθεί» σε δύο φάσεις, με την πρώτη φάση να υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, αναλόγως και την κλίμακα της γραμμής παραγωγής που θα σχεδιαστεί ή ακόμη αν θα σχεδιαστεί και 2η γραμμή παραγωγής. Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο μήνα, η γερμανική start-up εξασφάλισε χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ από την αυστριακή εταιρεία που θα διατεθούν για την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης.

Ως προς την τοποθεσία της μονάδας εξετάζονται δύο περιοχές, Μεγαλόπολη και Πτολεμαΐδα με την τελική επιλογή να αφορά κομμάτι των τελικών συζητήσεων. Ως προς το χρονοδιάγραμμα, οι αρχικές εκτιμήσεις και προθέσεις των Γερμανών αναφέρουν περί τα μέσα του 2025 να τεθεί σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο.

Παράλληλα με την διαδικασία λήψης της τελικής επενδυτικής απόφασης, πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται και συζητιούνται συνέργειες με εγχώριους παίκτες της ελληνικής αγοράς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επένδυση.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει μια μοναδική τεχνολογία με την ονομασία «SolidFlow», γεγονός που αποτελεί και το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα προκειμένου να τεθεί «επικεφαλής» του όλου εγχειρήματος. Η τεχνολογία SolidFlow μπορεί να εξυπηρετείται σε τοπικό επίπεδο, διασφαλίζοντας ανεξαρτησία του κλάδου από τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες και μεγιστοποιώντας, ταυτόχρονα τη αξία και τον αντίκτυπο σε τοπικό επίπεδο. Η επιδίωξη της εταιρείας είναι αφενός η δραστηοποίηση και διάθεση ων προϊόντων της στην ελληνική αγορά και αφετέρου οι γειτονικές αγορές για την εξαγωγή των προϊόντων της.

Μοιραστείτε την είδηση