Μουσουρούλης: οι ηλεκτρολέβητες στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου είναι μια προσωρινή λύση για την τηλεθέρμανση

2 Min Read

Την εγκατάσταση ηλεκτρολεβητών στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έτσι ώστε να μπορέσει να θερμανθεί, προσωρινά, η Κοζάνη την επόμενη και μεθεπόμενη θερμαντική περίοδο, προκρίνει ως λύση στο πρόβλημα της έλλειψης θερμικού φορτίου, ο Συντονιστής του ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης. Ο κ. Μουσουρούλης σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εγκαινίων του φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ, είπε πως το μοντέλο των ηλεκτρολεβητών που εφαρμόζεται στην τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας είναι η προσωρινή λύση και για την Κοζάνη.

«Προφανώς σε αυτή τη λογική θα δημιουργηθούν και συνθήκες από τη ΔΕΗ με εγκατάσταση ηλεκτρολεβητών στον Άγιο Δημήτριο οι οποίοι θα λειτουργούν ως εφεδρεία. Είναι καλό να έχουμε στο μέλλον, όταν θα ανατεθεί ο διαγωνισμός, κατασκευάσει το έργο και να προστεθούν αυτά τα 60 μεγαβάτ στον ΣΗΘΥΑ, ο οποίος είναι σαν ακορντεόν, μπορεί να μεγαλώσει κι να κοστίσει και άλλο. Αυτή η ισχυρή εφεδρεία θα καλύψει όχι μόνο τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες, με τις επεκτάσεις των δικτύων που είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς και με τις αντικαταστάσεις γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η τηλεθέρμανση είναι ένα κίνητρο για τις περιοχές, ένα κίνητρο παραμονής των κατοίκων στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσουρούλης.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως η συγκυρία που διανύουμε δεν είναι ευνοϊκή με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στα ύψη. «Έκτακτες ανάγκες, έκτακτες λύσεις. Η ουσία είναι ότι αν δεν είχαμε αποφασίσει εγκαίρως όλοι μαζί. Οι τρείς Δήμοι, η ΔΕΗ, ο ΔΕΣΦΑ, η Περιφέρεια και εμείς ως ΣΔΑΜ να ενοποιήσουμε τα σημεία παραγωγής με ένα χάρτη στην καρδιά με τα σημεία κατανάλωσης, η κατάσταση θα ήταν τελείως διαφορετική και νομίζω πως αυτό ήταν το πρώτο έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε αυτή την κατεύθυνση, σε αυτή τη διαδρομή συνεχίζουμε και με άλλα. Βεβαίως θα ήταν ευχής έργον να είχαν ξεκινήσει οι σχεδιασμοί ήδη από το 2010 και να μην πω από το 2013» πρόσθεσε ο Συντονιστής του ΣΔΑΜ.

 

Σωκράτης Μουτίδης www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση