Μπήκαν τα θεμέλια του πρώτου σπιτιού στη Νέα Ποντοκώμη- Ο ιδιοκτήτης του καλεί τους συγχωριανούς του να τον ακολουθήσουν

4 Min Read

Του Σωκράτη Μουτίδη
[email protected]

Η πλάκα με την ημερομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκε στα θεμέλια του πρώτου σπιτιού, που ξεκίνησε να χτίζεται στο νέο οικισμό Ποντοκώμης στην περιοχή της ΖΕΠ.
Το κτίσμα, η άδεια του οποίου εκδόθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου ανήκει στο Γιάννη Παλασίδη, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης έκανε αγιασμό, παρουσία πολλών συγχωριανών του.
«Το δεύτερο πράγμα που σε ρωτούν μετά το όνομά σου, είναι απο που είσαι, οπότε πρέπει να λέω απο την καινούργια Ποντοκώμη. Ούτε Κοζάνη, ούτε Πτολεμαϊδα, ούτε Θεσσαλονίκη, ούτε Αθήνα. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να χτίσω. Είμαι ευχαριστημένος απο το χωριό μου. Δεν έχω κανένα παράπονο και γι’ αυτό είπα να συνεχίσω την ιστορία της Ποντοκώμης» είναι τα λόγια του ιδιοκτήτη του πρώτου σπιτιού.
Ο κ. Παλασίδης δηλώνει αισιόδοξος ότι το παράδειγμά του θα ακολουθήσουν και άλλοι, απλά χρειάζεται λίγος χρόνο γι’ αυτό, ενώ στέλνει το μήνυμα στους συγχωριανούς του να το προγραμματίσουν».


Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αντώνης Σαμαράς εκφράζει την ικανοποίησή του που ξεκινά ο καινούργιος οικισμός και ελπίζει ότι το παράδειγμα του κ. Παλασίδη θα ακολουθήσουν κι άλλοι. «Αν και αργήσαμε, υπάρχει χρόνος και καλώ τους συγχωριανούς μου να μην φεύγουν στα διαμερίσματα. Ο οικισμός θα γίνει, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι. Θα το μετανιώσουν όσοι δεν έρθουν» συμπληρώνει ο κ. Σαμαράς.

Το πρώτο σπίτι στην Ποντοκώμη είναι διόροφο με κλειστό χώρο στάθμευσης και στέγη, βρίσκεται στο δρόμο προς τον Άργιλο και την μελέτη και επίβλεψή του έχει η αρχιτέκοντας Ελένη Παλασίδου.
«Η μέρα είναι ευχάριστη και θα ήταν ακόμα πιο ευχάριστη αν εγκαινιάζαμε περισσότερα σπίτια. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Θα έπρεπε να είμαστε δύο χρόνια μπροστά. Ευελπιστούμε ότι θα τρέξουν πιο γρήγορα τα έργα και θα γίνει ο οικισμός, όπως τον επιθυμούμε και τον έχουμε ονειρευτεί» λέει ο Γιώργος Πηλιανίδης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ποντοκώμης και ζητά λίγη υπομονή ακόμη απο τους συγχωριανούς του.


Οι εργασίες για τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης βρίσκονται στη φάση της δημοπράτησης. Η σύμβαση με τον ανάδοχο των έργων υποδομής στον υπόλοιπο οικισμό της Ποντοκώμης.θα υπογραφεί, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα μέσα στον επόμενο μήνα.
«Είναι μια σημαντική μέρα και παρόλες τις ελλείψεις στα έργα υποδομής, ένας συμπολίτης μας ξεκινάει να χτίζει το σπίτι του. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή και σηματοδοτεί το ξεκίνημα της ανοικοδόμησης της Ποντοκώμης και εύχομαι όλα τα υπόλοιπα έργα υποδομής που χρειάζεται ο οικισμός να τρέξουν με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς. Κι εμείς απο πλευράς δημοτικής αρχής θα φροντίσουμε ώστε πολλά περισσότερα σπίτια να χτιστούν στο χώρο αυτό» είπε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.
«Έχει διανυθεί μια πολύ μεγάλη απόσταση. Είναι σημαντικό ότι έχει βγει ο ανάδοχος της β’ φάσης που είναι τα δίκτυα και εκκρεμεί μόνο η έγκριση απο το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα» ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Μοιραστείτε την είδηση