Μπορεί ο κρόκος Κοζάνης να βοηθήσει τη μάχη κατά του κορονοιού;

1 Min Read

Μια ουσία, η κολχικίνη, που περιέχεται στον κρόκο Κοζάνης, έχει ριχτεί  στη μάχη κατά του κορονοιού όπως ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Μοριακής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Σιάσιος.

Όπως ανέφερε στον Alpha «oμάδα 100 επιστημόνων, με επικεφαλής τον καθηγητή Σπύρο Δευτεραίο, σκέφτηκαν να χορηγήσουν την κολχικίνη, αυτό πέρασε από την έγκριση των έγκριτων λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ και από ώρα σε ώρα ξεκινά η χορήγηση σε άτομα τα οποία νοσηλεύονται. Είμαστε η πρώτη χώρα, ακολουθεί ο Καναδάς, η Ιταλία, η Λατινική Αμερική που δίνουν κολχικίνη. Θα χρειαστούμε περίπου έναν μήνα για να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Να έχουμε μία εικόνα, κατά πόσο η κολχικίνη, σε συνδυασμό με τα άλλα φάρμακα, βοηθά στην αντιμετώπιση της νόσου», τόνισε ο καθηγητής.

- Advertisement -

Στην είδηση αυτή ενεργοποίθηκαν τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας, που ζήτησε τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας να ενταχθούν στην έρευνα και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά να ερευνηθεί η δυνατότητα εξαγωγής της κολχικίνης από τον κρόκο Κοζάνης.

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση