Μπουκώστε τον να μη δαγκώνει

3 Min Read

Πολλά λέγονται και γράφονται για το πώς αποκτήθηκε η αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Όλα όμως περιστρέφονται γύρω από μιαν αφελή, αν όχι και κουτοπόνηρη, παραδοχή. Ότι στην όλη ιστορία υπάρχει μόνον ένας «κακός». Ο συγκεκριμένος πολύφερνος επιχειρηματίας, ως «μαέστρος των εκβιασμών». Είτε τα θύματα του ήταν επιχειρηματίες, που το «τα έριχναν» για να πάψει να ασχολείται μαζί τους, είτε και πολιτικοί. Και όταν αναφερόμαστε σε πολιτικούς είναι αυτονόητο ότι μιλάμε, κυρίως, για κάποιους που είχαν εξουσία. Που διαχειρίζονταν δημόσιο χρήμα. 

 

Ε, λοιπόν, το να ψάχνουν οι αρμόδιες αρχές μόνο τα πεπραγμένα του Τράγκα, ως φυσικού προσώπου, συνιστά δημόσιο αβδηριτισμό. Διότι σε αυτές τις περιπτώσεις διαπλοκής εξουσίας και …αποδοτικής «δημοσιογραφίας», ισχύει ό,τι και για το ταγκό. Χρειάζονται δύο. Χρειάζονται, εκτός από τον ασκούντα εκβιασμό, και εκείνοι οι φορείς της εξουσίας, υπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία, ελαφρά τη καρδία, αφού το χρήμα που διαχειρίζονται δεν βγαίνει από την τσέπη τους, αλλά των φορολογουμένων, αποφασίζουν να ενδώσουν, να τα δώσουν. Αυτοί που ακλούθησαν την πολιτική «δώστε του, μπουκώστε τον, να μη μας γαυγίζει, να μη μας δαγκώνει».

 

Τα πολλά «χοντρά πακέτα», τα απέσπασε, ο εκλιπών υποψήφιος εθνοσωτήρας μας, ο υπερπατριώτης που ευκόλως κολλούσε στους άλλους τις ετικέτες του προδότη, του γερμανοτσολιά, στη δεκαετία του 2010. Και ήδη από τότε κάποιες αρχές είχαν επιχειρήσει να ερευνήσουν τον τρόπο του πλουτισμού του. Αλλά κάποιοι τους σταμάτησαν. Κάποιοι πολιτικοί. Το λέει καθαρά ο τότε γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Δημήτρης Μπατζελής:

 

 «Το 2003 από το ΣΔΟΕ έγινε έλεγχος στις επιχειρήσεις του κ. Τράγκα. Διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, ΦΠΑ και ΦΜΥ, οι οποίες μαζί με τις υπερημερίες έφτασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης είχαμε διαπιστώσει αγορά, μέσω offshore εταιρείας, βίλας στη βόρεια Κέρκυρα, η οποία απεδείχθη ότι ήταν ιδιοκτησίας του κ. Τράγκα. Ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ελέγχους πόθεν έσχες και απόκρυψης εισοδήματος, οι οποίοι μετά τις εκλογές του 2004 και μετά την αποχώρησή μου δεν προχώρησαν. Εκφράζω την απορία μου, ότι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα και όχι μετά θάνατον».

Μετά το 2004 άρχισε να βρέχει δημόσιο χρήμα καταρρακτωδώς για τα έντυπα του Τράγκα. Ε, κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, χρεωστάνε να μας εξηγήσουν, το πώς και το γιατί. Αλλιώς αλληθωρίζουμε και κοροϊδευόμαστε.   

 

Μοιραστείτε την είδηση