Ν. Παπαθανάσης: Η Δυτική Μακεδονία είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρώπης

3 Min Read

Την είδηση ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί, εντός του επόμενου διαστήματος και μάλιστα την επόμενη εβδομάδα, στην Κοζάνη, έδωσε στο περιθώριο του πρώτου αναπτυξιακού φόρουμ «Η Δυτική Μακεδονία Αλλάζει», ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Το φόρουμ διοργανώθηκε από το ΕΒΕ Κοζάνης και πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ παρόντες εκτός του κ. Παπαθανάση, ήταν ο υφυπουργός μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος και οι πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γ. Χατζηθεοδοσίου και ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καβαθάς. Μάλιστα, στο φόρουμ συμμετείχε και αντιπροσωπεία από τα Αραβικά Εμιράτα.

Ν. Παπαθανάσης: Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους και εγχώριους επενδυτές

«Θέλουμε να φύγουμε από τη μονοκαλλιέργεια της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον λιγνίτη, να πάμε σε αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να φέρουμε επενδύσεις και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε για τους νέους νέες προοπτικές. Η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Δυτική Μακεδονία» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των επενδύσεων, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους και εγχώριους επενδυτές και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε μεταίχμιο με τη διαμόρφωση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία αναμένουν όλοι οι επενδυτές. Αυτά ξεκινάνε με την έναρξη των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων» ανέφερε ο Ν. Παπαθανάσης που πρόσθεσε πως γίνεται η διαπραγμάτευση με την Ευρώπη και δεν έχει χαθεί χρόνος, αλλά ήταν θέμα οργάνωσης, ώστε να φτάσουμε στην επόμενη μέρα.

Γ. Μητλιάγκας: Η μετάβαση να φτάσει στη γειτονιά

Εκ μέρους του διοργανωτή που ήταν το ΕΒΕ Κοζάνης, ο πρόεδρος Γιάννης Μητλιάγκας τόνισε ότι «αυτό είναι το χρέος της επιμελητηριακής κοινότητας. Ο στόχος είναι η εθνικοποίηση του θέματος. Τα επιμελητήρια ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ανταποκριθούν στο ρόλο τους στην πιο σημαντική περίοδο. Η περίοδος θέλει ψύχραιμες φωνές».

Μ. Παπαδόπουλος: Η Κοζάνη αλλάζει και θα υπάρξει μια καλύτερη μέρα

«Πρέπει να πείσουμε ότι αυτό που γίνεται θα γίνει σοβαρά και με αξιοπιστία» ανέφερε ο βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος».

«Όλοι μας πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια και να συνθέσουμε προτάσεις» ανέφερε ο Συντονιστής του ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης που ήταν παρών στο φόρουμ.

Μοιραστείτε την είδηση