Ν. Παππάς: Ενώνουμε όλες τις θετικές παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικού κινήματος και βγαίνουμε μπροστά

3 Min Read

Σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα βρέθηκε την Κυριακή ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο των περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Παππάς συναντήθηκε με φίλους και μέλη του κόμματος για να συζητήσουν για το μέλλον του κόμματος.

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πως στοχεύει σε μια παράταξη η οποία θα εκτείνεται από την Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο. Μάλιστα, ανέφερε πως υπάρχει γνώση για το πώς μπορεί να πάει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κορυφή, έχοντας αναγνωρίσει τα λάθη και το τι έφταιξε. «Οικοδομούμε και υπερασπιζόμαστε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη. Χτίζουμε την παράταξη όλων των προοδευτικών πολιτών από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Ζητάμε εντολή αναμέτρησης με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία δεν μπορεί να εγγυηθεί τον ολόπλευρο εκσυγχρονισμό, όπως λέει, αλλά την ολόπλευρη διαρκή κρίση στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον». 

Στη συνέχεια ο κ. Παππάς στάθηκε στο δύσκολο καλοκαίρι που περνάμε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτές τις ημέρες η χώρα μας ζει μια τραγωδία, ρίχνοντας ταυτόχρονα βολές και κατά των Μ.Μ.Ε για το ότι προσπαθούν να κρύψουν ότι η εγκατάλειψη και η ανικανότητα κόστισε στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα και δεκάδες ανθρώπινες ζωές. «Τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι παραπάνω από προφανή. Δυστυχώς, οι φωτιές σταματούν στη θάλασσα, δεν υπάρχει μηχανισμός πρόληψης και είναι προφανές ότι όταν αυτό δεν υφίσταται, τα πυροσβεστικά μέσα και η καταστολή των πυρκαγιών, δεν μπορεί να είναι η μόνη επιλογή και να είναι αποδοτική».

Για την περιοχή μας τόνισε πως τα σχέδια του Κ. Μητσοτάκη επιφυλάσσουν ένα μέλλον, το οποίο απέχει πολύ από το όραμα της Δίκαιης Μετάβασης με προστασία της ανάπτυξης, της κοινωνίας και της απασχόλησης.

«Με αυτή την πραγματικότητα η Προοδευτική Δημοκρατική Αριστερή Παράταξη οφείλει και μπορεί να αναμετρηθεί από την επόμενη μέρα. Ενώνουμε όλες τις θετικές παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικού κινήματος και βγαίνουμε μπροστά για μια καινούρια προοδευτική πορεία της χώρας». 

Τέλος, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα και σημείωσε πως υπάρχει ένα κλίμα το οποίο ζεσταίνεται μέρα με την ημέρα καθώς και το ότι υπάρχει η προσδοκία μιας μεγαλύτερης συμμετοχής. «Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να επιτύχουμε να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή. Αυτό είναι κρίσιμο για να επανακάμψουμε δυναμικά στις υποχρεώσεις μας και σε αυτό που ο κόσμος περιμένει από εμάς,  στο χρέος μας να αναμετρηθούμε με επάρκεια απέναντι στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη». 

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση