Να μεταφερθούν 6000 ώρες λειτουργίας από τον ΑΗΣ Αμυνταίου στον ΑΗΣ Καρδιάς ζητά ο Γ. Κασαπίδης- Μόνο με εξασφάλιση παροχής και μετά το 2028 βιώσιμη η σύνδεση της Τ/Θ Πτολεμαίδας με την Πτολεμαίδα 5

1 Min Read

Την μεταφορά 6000 ωρών λειτουργίας από τον  ΑΗΣ Αμυνταίου, που έχει ήδη κλείσει στον ΑΗΣ Καρδιάς, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την τηλεθέρμανση Πτολεμαίδας, ζήτησε με  επιστολή του στο Υπουργείο Ενέργειας ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Το κλείσιμο του ΑΗΣ Καρδιάς υπολογίζεται στο πρώτο εξάμηνο του 2021 ενώ η νέα  μονάδα Πτολεμαίδα 5 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022.

- Advertisement -

Ο κ. Κασαπίδης επίσης ζήτησε γραπτή διαβεβαίωση από τη ΔΕΗ για την παροχή θερμικού φορτίου στην τηλεθέρμανση Πτολεμαίδας μετά το 2028, ώστε να καταστεί βιώσιμη η επένδυση της σύνδεσης. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι μη βιώσιμη και θα πρέπει να εξεταστεί κάποιο άλλο σενάριο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αναφορικά με τις τηλεθερμάνσεις ορίστηκε η ΑΝΚΟ ως τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρεια.

Επίσης έγινε γνωστό πως μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί η σύσταση της ομάδας εργασίας για τη μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενώ παράλληλα συστήνεται Συντονιστική Πολιτική Επιτροπή με εκπροσώπους ενεργειακών και πληττόμενων Δήμων.

Παράλληλα θα συσταθεί φορέας διαχείρισης ανενεργών ορυχείων και λατομείων για όλη τη Δυτική Μακεδονία, με την αποκατάσταση των εδαφών να είναι βασική προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση