Να μην πει κανείς ότι δεν γνώριζε

1 Min Read

«Η αποστολή μου είναι να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει δεν γνώριζα» έλεγε ο σπουδαίος φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης, ο οποίος από την Σομαλία, μέχρι τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες στην Λέσβο, έλεγε τη δική του αλήθεια μέσα από τις φωτογραφίες του.

Αυτός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σημεία των μαχών. Να εξασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα μπορέσει να πει ότι δεν ήξερε και ότι όλοι να πάρουν θέση.

- Advertisement -

Έρχονται αυτές οι στιγμές στη ζωή που είναι απαραίτητο να πάρουμε θέση. Να σταθούμε, όπως πρέπει, στο πλευρό αυτών που έχουν την ανάγκη μας. Δεν είναι καιρός για σιωπή, γιατί η σιωπή ισοδυναμεί με λιποψυχία και απερισκεψία.  Είναι καιρός να μιλήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους εκείνους που δεν αντέχουν να βλέπουν να εκτυλίσσονται μπροστά τους τέτοιες εικόνες απίστευτης βιαιότητας.

Αυτή τη στιγμή προέχει να σταματήσει η βαναυσότητα του πολέμου. Οι εξηγήσεις, οι αιτίες και οι φιλοσοφικές αναζητήσεις θα πρέπει να περιμένουν για μια επόμενη φάση. Τότε που δεν θα σκοτώνονται παιδιά με αρκουδάκια στα χέρια.

Μοιραστείτε την είδηση