Να πέσει άπλετο φως στο εργατικό δυστύχημα με θύμα 39χρονο ζητούν τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

3 Min Read

Να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν 39χρονο σε εργοτάξιο αιολικού πάρκου στο όρος Βέρμιο Κοζάνης, ζητούν τα εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής. Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας σημειώνουν ότι «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το ατύχημα, ερωτηματικά για την τήρηση των κανόνων και κανονισμών ασφάλειας στο εργοτάξιο αλλά και την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας».

Υπογραμμίζουν, δε, ότι τα παραπάνω πρέπει «να διερευνηθούν ώστε να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο τον 39χρονο εργάτη και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους».

Επίσης το Σωματείο εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΝ) Δυτ. Μακεδονίας ζητά «να ληφθούν κατεπειγόντως μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς χωρίς εκπτώσεις και να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος του ΣΕΠΕ και των κρατικών υπηρεσιών για το εάν εφαρμόζονται τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς».
Η βουλευτής ΠΕ Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καλλιόπη Βέττα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «εξαιτίας των  πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης αποψιλώθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας» δημιουργώντας συνθήκες που δεν συμβάλλουν στην προστασία των εργαζομένων και καλεί τα αρμόδια όργανα της πολιτείας «να ελέγξουν άμεσα τις συνθήκες του δυστυχήματος και να παρουσιάσουν το πόρισμά τους». Από την πλευρά του, ο βουλευτής ΠΕ Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός κ. Μιχαηλίδου έχουν κληθεί να απαντήσουν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από ερώτηση που έκανε το κόμμα του για το εάν «είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για τον τρόπο εργασίας και την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων» στο εν λόγω εργοτάξιο.

Αιολική Βερμίου: «Η ασφάλεια είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα»

«Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από τον τραγικό χαμό του εργαζόμενου» τονίζει η Αιολική Βερμίου ΑΕ σε ανακοίνωση της και αναφέρει  πως ο άτυχος εργαζόμενος ανήκει σε εταιρία υπεργολάβου που εκτελεί εργασίες στο εργοτάξιο κατασκευής Αιολικού Πάρκου. 
Η εταιρεία δηλώνει ότι «στην Αιολική Βερμίου, η ασφάλεια είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα κι ότι τηρούμε αυστηρά και ολοκληρωμένα πρωτόκολλα ασφαλείας σε όλες τις δραστηριότητές μας». Σημειώνει ότι «συνεργαζόμαστε πλήρως με τις τοπικές Αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού» και εκφράζει «τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος». 
Υπενθυμίζεται  ότι ο άτυχος εργαζόμενος ηλικίας 39 ετών που εργαζόταν στο εργοτάξιο κατασκευής Αιολικού πάρκου στο Βέρμιο για άγνωστο λόγω βρέθηκε τραυματισμένος θανάσιμα στον σπαστήρα της εταιρίας.   

ΑΠΕ ΜΠΕ

Μοιραστείτε την είδηση