Να σώσουμε Ακρόπολη και Τατόι από δαύτους

3 Min Read

Πατριώτες ξεσηκωθείτε. Κινδυνεύουν τα ιερά και τα όσια. Κινδυνεύει ακόμη και το πολίτευμα. Ο Μητσοτάκης από την μια εκχωρεί την Ακρόπολη στον οίκο Ντιόρ για επίδειξη «υψηλής ραπτικής», δηλαδή μια πρόκληση της μπουρζουαζίας απέναντι στον εργαζόμενο λαό, που στενάζει κάτω από το νέο καθεστώς του Χατζηδάκη, και από την άλλη μηχανεύεται τρόπους για να μας φορτώσει και πάλι τους βασιλιάδες στο κεφάλι μας.

Τον είδατε, δεν τον είδατε, να στάζει μέλι και σορόπι, απευθυνόμενος προς την βασιλομήτορα της Ισπανίας και πρώην πριγκίπισσα της Ελλάδος, αδελφή του Κοκού, την Σοφία και να την προσκαλεί να επισκεφθεί τα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, για να δει πως εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης και να «συνεισφέρει» με τις όποιες αναμνήσεις της;

- Advertisement -

Ευτυχώς που υπάρχουν οι ακοίμητοι φρουροί του πολιτεύματος, οι πρόμαχοι της Δημοκρατίας μας, που αποκαλύπτουν τα δόλια σχέδια του Κυριάκου και μας καλούν «παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους». Με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο να σαλπίζει το εγερτήριο μήνυμα, παίρνοντας την σκυτάλη από τον αρχηγό του, τον Αλέξη, που κήρυξε και αυτός «λαϊκή αντίσταση» κατά της αλλοτρίωσης της Ακρόπολης, που κινδυνεύει από τις «ράμπες», για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) όταν χιλιάδες αναπηρικά καροτσάκια, κάθε χρόνο, θα τροχηλατούν πάνω στον ιερό βράχο.

Βεβαίως την καλύτερη απάντηση, για την Ακρόπολη, στον Τσίπρα και ολόκληρο τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό, την έδωσε με άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου. Αξίζει να την αναζητήσετε στο διαδίκτυο και να την διαβάσετε.

Αναρωτιέμαι όμως, τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, οποιασδήποτε κομματικής αποχρώσεως και αν ήταν, υποδεχόμενος την βασιλομήτορα (και όχι βασίλισσα όπως γράφουν μερικοί) της Ισπανίας. Να της απευθύνει το αλλοτινό σύνθημα «δεν σε θέλει ο λαός, παρ’ την προίκα σου κι εμπρός»; Να της κλείσει την πόρτα κατάμουτρα;

Αναπαυμένος να είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το καθεστώς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, εδραιώθηκε από το 1974 και καμία απειλεί δεν υφίσταται από τους ελαχίστους γραφικούς νοσταλγούς της μοναρχίας που έχουν απομείνει. Και στον Κωνσταντίνο και την οικογένεια του επετράπη να εγκατασταθούν στην χώρα μας, χωρίς κανείς να ασχολείται με αυτούς.

Οι ηγέτες και τα κόμματα που μένουν μονομανώς προσκολλημένα στο παρελθόν, υπονομεύουν τις προοπτικές του μέλλοντος των επιγενομένων.

Μοιραστείτε την είδηση