Να συμπεριληφθούν στη στήριξη των 3000 ευρώ του λιανεμπορίου ζητούν οι παραγωγοί λαικών αγορών της ΠΕ Κοζάνης

3 Min Read

Επιστολή στους βουλευτές και τον Περιφερειάρχη απέστειλε ο Σύλλογος Παραγωγών Λαικών Αγορών ΠΕ Κοζάνης για την εξαίρεση τους από το μέτρο ενίσχυσης του λιανεμπορίου με το ποσό των 3000 ευρώ. Αναλυτικά:

Σύμφωνα με την πρόσκληση «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου, που έμειναν κλειστές στη διάρκεια των Χριστουγέννων 2020, στις περιοχές που ίσχυαν τοπικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊου, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφερειακής Ενότητας  Κοζάνης,  εξαιρούνται από τους επιλέξιμους ΚΑΔ των επιχειρήσεων οι παραγωγοί γεωργικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο λιανεμπόριο των λαϊκών αγορών.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εφαρμογή των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων για χρονικά διαστήματα εντός της περιόδου από 15.12.2020 έως 2.1.2021, που καθορίστηκαν με κανονιστικές πράξεις, ανεστάλη η λειτουργία των ΚΑΔ των επιχειρήσεων που περιγράφονται στην πρόσκληση όμως ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανεστάλησαν πλήρως και οι λειτουργίες των λαϊκών αγορών, και στους πέντε δήμους της.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι παραγωγοί γεωργικών προϊόντων και πωλητές στις λαϊκές αγορές να υποστούν ανεπανόρθωτη ζημία, αφού είχαν προγραμματίσει και πραγματοποιήσει την συγκομιδή μεγάλων ποσοτήτων ευπαθών προϊόντων διατροφής ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού για την διάρκεια όλης της εορταστικής περιόδου, την οποία και τελικά κατέστρεψαν εξαιτίας της μη δυνατότητας διάθεσής της.

Συνεπώς και ο κλάδος των παραγωγών λαϊκών αγορών λόγω των ως άνω έκτακτων μέτρων, των συγκεκριμένων περιοχών έχασαν την ευκαιρία που είχαν οι παραγωγοί της  υπόλοιπης χώρας για αυξημένο κύκλο εργασιών, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και υπέστησαν ζημιές μεγάλης κλίμακας.

 

Η ερώτηση σας  μας λοιπόν είναι:

Γιατί από την συγκεκριμένη πρόσκληση εξαιρούνται από τους επιλέξιμους ΚΑΔ των επιχειρήσεων οι παραγωγοί γεωργικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο λιανεμπόριο των λαϊκών αγορών, ενώ πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις και έχουν υποστεί τις ίδιες οικονομικές ζημιές ;

Σήμερα, ξεκίνησαν και πάλι περιορισμοί στις λαϊκές της Π.Ε. Κοζάνης και συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Γαλατινής, ενώ για τα υπόλοιπα καταστήματα τροφίμων δεν ισχύουν νέα μέτρα. 

Οι παραγωγοί καλούνται στην έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου να επενδύσουν σε ακόμα μία ασταθή χρονιά, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη.

Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε την άμεση ένταξή μας στους επιλέξιμους ΚΑΔ της συγκεκριμένης πρόσκλησης – δράσης, ώστε να μην απαξιωθεί για άλλη μια φορά ο κλάδος μας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Με τιμή

Για το Σύλλογο

 

Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γραμματέας

Μοιραστείτε την είδηση