Ναι» από το Περιφερειακό συμβούλιο για μέριμνα οικογενειών θυμάτων εργολαβικών εργαζόμενων

2 Min Read

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας είπε ομόφωνα «ναι», στην τελευταία συνεδρίαση του στο θέμα μέριμνας οικογενειών θυμάτων εργολαβικών εργαζόμενων της ΔΕΗ που πρότεινε η ΑΡΣΥ με επικεφαλής το Στέφανο Πράσσο.
Αφορμή στάθηκε ο θάνατος πριν δύο χρόνια του 35χρονου Λάζαρου Παλεντσίδη, εργαζόμενου σε εργολαβία στον ΑΗΣ Καρδιάς που άφησε πίσω του γυναίκα και ανήλικα παιδιά.
Μετά από πιέσεις, η ΔΕΗ προχώρησε στην απόφαση για προσλήψεις σε μορφή αποζημίωσης μελών οικογενειών εργολαβικών εργαζομένων, καθώς αυτό το «προνόμιο» έως τώρα ίσχυε μόνο για τους μόνιμους. Το θέμα, ωστόσο, μπλόκαρε στη νομική υπηρεσία.
«Αν δεν υπάρχουν άνθρωποι να πιέζουν, μένουν τα θέματα στα συρτάρια. Γι’ αυτό το ανοίξαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και προς τιμή του ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο Στέφανος Πράσσος που έφερε το θέμα προς συζήτηση.
Να σημειωθεί ότι η σύνταξη που πήρε η χήρα του Παλεντσίδη είναι μόλις 100 ευρώ και δεν υπάρχει καμία στήριξη για την γυναίκα αυτή και τα παιδιά της.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κασαπίδης, ως βουλευτής στο παρελθόν, είχε κάνει επερώτηση για το θέμα.
«Η μαύρη εργασία φτάνει σε τρομερά επίπεδα. Θεωρούμε όλα αυτά τα ζητήματα σπουδαία όπως και τα μέτρα ασφάλειας και ευθύνη» τονίζει ο κ. Πράσσος.
Σε περίπτωση που η έκβαση της υπόθεσης είναι θετική περίπου 15 οικογένειες, σύμφωνα με τον κ. Πράσσο, θα ωφεληθούν.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση