“Nαουμίδης” Φυσικά Παραδοσιακά – Παράδοση κι εξέλιξη στο ίδιο τραπέζι

1 Min Read

naoymidis

To τρίτο και πιο καινούργιο εστιατόριο της οικογένειας Ναουμίδη βλέπει από το “μπαλκόνι” του το ιστορικό κέντρο της Κοζάνης. Εδώ, με φόντο το ρολόι και τα διατηρητέα κτίρια της πολύ όμορφης κεντρικής πλατείας, η κουζίνα προσανατολίζεται περισσότερο στο κρέας, πράγμα που σημαίνει μοσχαρίσιο διάφραγμα, μοσχαρίσιο φιλέτο ή rib eye, αλλά και πανσέτα μπρεζέ με κάστανα ή τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα που σερβίρονται με χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με άγρια μανιτάρια, όχι ότι δεν θα βρείτε και σολομό καπνιστό με πουρέ σελινόριζας ή μια καραβιδόσουπα από άγρια ποταμίσια καραβίδα. Τα deli προϊόντα από πιπεριές Φλωρίνης με την υπογραφή “Ναουμίδης” κοσμούν τα ράφια της σύγχρονης σάλας και μαζί με τις πρώτες ύλες από το βιολογικό τους λαχανόκηπο και τα προϊόντα και τη μαγειρική παράδοση της περιοχής, που αξιοποιούνται στα πιάτα, δίνουν κι εδώ το στίγμα μιας ελληνικής γαστρονομίας με σύγχρονη γευστική αντίληψη που πατάει γερά στον τόπο της.

Μακεδονομάχων 1 Κοζάνη, 2461028198, www.naoumidis.gr

Μοιραστείτε την είδηση