“Ναι” στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στη Δυτική Μακεδονία είπε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων στη σημερινή της συνεδρίαση. Ποιες αποφάσεις πάρθηκαν

1 Min Read

Μετά από σχεδόν  4 ώρες συνεδρίασης οι δήμαρχοι που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας συμφώνησαν στη δημιουργία, αν αυτό χρειαστεί, ενός οργανωμένου Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων σε περιφερειακό επίπεδο.

Ιδιαίτερα οι δήμαρχοι Κοζάνης, Γρεβενών και Δεσκάτης που φιλοξενούν εδώ και τρεις μέρες μέρος των προσφυγικών ροών, τόνισαν πως σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουν να κοιμηθούν στους δρόμους πρόσφυγες υπογράμμισαν όμως πως αν δεν υπάρξει στήριξη και υποδομή από το κεντρικό κράτος κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει σε μόνιμη βάση.

- Advertisement -

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ συμφώνησε πως αν υπάρξει ανάγκη για δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων τότε δεν υπάρχει πρόβλημα να δημιουργηθεί ένα στη Δυτική Μακεδονία (το που θα αποφασιστεί όταν προκύψει το θέμα) να είναι όμως πλήρως οργανωμένο και με όλες τις παροχές που χρειάζεται.

Επίσης αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο όπου να επισημαίνεται η ανάγκη συνδρομής του στους δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες καθώς επίσης αποφασίστηκε να επιδοτήσει η ΠΕΔ τους τρεις δήμους Κοζάνης, Γρεβενών και Δεσκάτης με ένα ποσό για τη βοήθεια στους πρόσφυγες.

Σωκράτης Μουτίδης – www.kozani.tv

Μοιραστείτε την είδηση