ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κοζάνης – Καλλιόπη Βέττα: Η παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου για Δημοκρατία και Ελευθερία είναι πάντα επίκαιρη

2 Min Read

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, μαζί με τον Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Κώστα Πασσαλίδη και τον εκπρόσωπο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Στέργιο Μάντζαρη κατέθεσαν στεφάνι στην πλατεία της Κοζάνης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι χιλιάδες αγωνιστές-στριες και οι νεκροί του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζουν ότι μόνο με συμμετοχή, διεκδίκηση και πάλη μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Το μήνυμα του Νοέμβρη του 1973 είναι ότι η Ελευθερία και η Δημοκρατία είναι αξίες που πρέπει να υπερασπιστούμε με κάθε θυσία, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

- Advertisement -

Σήμερα, ο αγώνας για την υπεράσπιση και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος είναι, δυστυχώς, πιο επίκαιρος από ποτέ. Οι αυταρχικές και κατασταλτικές πρακτικές που έρχονται από τις πιο μαύρες στιγμές της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, πρέπει να βρουν αντιμέτωπους το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου. Η πανδημία δεν μπορεί να γίνει πρόσχημα για την περιστολή των συνταγματικών δικαιωμάτων.

Μόνο έτσι θα δικαιωθεί η μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των νεολαίων, των φοιτητών, των απλών ανθρώπων που διεκδίκησαν και κέρδισαν την Ελευθερία για όλους μας σε πολύ δύσκολους καιρούς.

Το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» δονεί ακόμη τις καρδιές όλων των δημοκρατικών πολιτών. Η πάλη ενάντια στην φτώχεια, την αδικία, τους αποκλεισμούς και την αυταρχικότητα είναι πρωταρχικό καθήκον κάθε προοδευτικού πολίτη για ένα καλύτερο παρόν, για ένα καλύτερο αύριο.

Η ΝΕ Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Καλλιόπη Βέττα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

 

Μοιραστείτε την είδηση