Νέα έκκληση από τον Περιφερειάρχη μετά την αισθητή αύξηση των κρουσμάτων- Ενημέρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα του προγράμματος ενίσχυσης

2 Min Read

Σε αισθητή αύξηση των ενεργών κρουσμάτων αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβούλιου.

Η αύξηση, σύμφωνα με τα στοιχεία, εντοπίζεται στις ΠΕ Κοζάνης και Γρεβενών. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης «πρέπει διαρκώς να τονίζουμε την ανάγκη να είμαστε σε επαγρύπνηση. Τις συνέπειες και τις επιπτώσεις, τις έχουμε ζήσει δύο φορές μετά περιοριστικά μέτρα».

Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες σε θέματα πρόληψης και προστασίας.

Ενημέρωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης

Κατά τη συνεδρίαση που είχε θέμα τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης επί του σχεδίου υπομνήματος σχετικά με την ανάγκη ενημέρωσης του Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) για την «Έγκριση Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Περιβαλλοντική Έγκριση αυτού», τέθηκε και το θέμα της ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Το θέμα έφερε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, με τον Θ. Καρυπίδη να λέει πως θα ήταν χρήσιμη και μια ειδική συνεδρίαση, κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό της έκδοσης της σχετικής πρόσκλησης, επαναλαμβάνοντας ότι τον καιρό που βγήκε στον «αέρα» το πρόγραμμα, δεν θα μπορούσε να είναι γνωστή η συνέχεια με τις δυσμενείς επιπτώσεις του δεύτερου κύματος.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος του ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ Σπύρος Σκοτίδας, αλλά και το στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής Γιάννης Παπαϊωάννου.

Από πλευράς αντιπολίτευσης τέθηκαν θέματα σχετικά με την μη προσαρμογή των κριτηρίων του προγράμματος στις ανάγκες των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση